Crida empresarial perquè les administracions homogeneïtzin totes les plataformes tecnològiques

L’EFA aborda la necessitat de digitalitzar les ‘family office’ per generar negoci en el marc del XXVè cicle de l’organització patronal, que recorda que “s’ha de facilitar la vida de l’administrat”

Daniel Armengol i Joan Tomàs durant la compareixença.
Daniel Armengol i Joan Tomàs durant la compareixença. Toni Solanelles

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha fet “una crida” perquè les administracions del país, totes, incloses també les empreses públiques, “puguin homogeneïtzar” les plataformes tecnològiques que usen i no hi hagi la “proliferació” actual. Tot per aconseguir “facilitar la vida de l’administrat”. El clam l’ha fet el president de l’organització empresarial, Daniel Armengol, durant la presentació del XXVè cicle de l’entitat, que es farà el 20 de juny i que versa sobre la necessitat d’usar plataformes digitals per part de les ‘family office’ com a generadores de negoci.

En aquest marc, i després de valorar que “comptem amb un bon panell d’intervinents” en el cicle esmentat que “pot ajudar a la digitalització de les empreses familiars i fins i tot de l’administració pública”, Armengol ha fet “una crida” a les administracions a “donar més bon servei als seus clients”. “Un dels reptes europeus és la simplificació de la vida per als administrats”, ha recordat Armengol, que ha recordat que hi ha diverses normes nacionals que estableixen que l’administració no pot tornar a demanar dades de les quals ja disposa “i no és ben bé el cas”.

Està convençut el president de l’EFA que amb l’homogeneïtzació de plataformes i processos tothom hi sortiria guanyant. Més encara quan “tenim una secretaria d’Estat” que es dedica en exclusiva a aquesta matèria. “Convé que hi hagi intercanvi de dades entre administracions i ens facilitin la vida”, ha insistit un Armengol que ha vingut a dir que no té cap sentit demanar informació sobre la bretxa laboral.

En aquest sentit, el màxim representant de l’organització patronal familiar ha recordat que des de primer de gener les empreses estan obligades a facilitar dades dels salaris de manera desglossada en funció de tots els conceptes que es poden aplicar. Per tant, “la CASS hauria de poder ser capaç” de disposar de les dades sobre la bretxa laboral i altres qüestions que “entregarem per obligació legal”, no pas perquè sigui necessari o inaudit, atès que l’administració, d’una manera o altra, ja disposa de la informació que torna a exigir.

CICLE

Daniel Armengol i el secretari general de l’EFA, Joan Tomàs, han presentat el cicle que posa l’accent en la necessitat de digitalitzar les ‘family office’ com a generador de negoci i d’aportació de quatre grans valors: seguretat, resiliència, agilitat i innovació. Tomàs, que ha recordat que Andorra ha superat “el seu aïllament geogràfic històric gràcies a les carreteres” des de fa cent o més anys, i “en els darrers vint o trenta anys l’ha pogut salvar a través de la tecnologia”. Amb tot, encara hi ha molta feina a fer per convertir “el negoci digital en palanca de creixement de l’economia d’Andorra”.

Joan Tomàs ha recordat que “les empreses que creixen en dobles dígits” són les tecnològiques. I en la “voluntat de créixer” del negoci familiar la tecnologia hi ha de jugar un paper cabdal. Més encara, per exemple, quan un sector clau en el texit econòmic andorrà com el comerç “no passa pel seu millor moment”. D’aquí que entendre “el valor afegit” que plataformes com Google poden aportar és molt important. Per això, per exemple, una de les ponents del cicle que es farà el 20 de juny és la número 2 de Google a Espanya, Maialen Carbajo. 

Les altres dues ponències que hi haurà durant la jornada seran a càrrec del director general de Family Office Exchange (FOX), Miguel López de Silanes, que parlarà de les tendències globals de les empreses familiars, i la ponència del professor de l’IESE Business School Juan Roure sobre les ‘family office’ com a projecte empresarial. En les taules rodones que es faran al tomb de les ponències també hi participaran alts directius de dos grups empresarials establerts a Andorra (Sergi Pallerola, CEO de Reig Patrimonia; i Ada Amengual, CEO i fundadora d’Aero Autofactoria Group) i també intervindrà la presidenta i fundadora d’Alter Software Anna Maria Vilaltella.

Entre altres coses, els dos dirigents de l’EFA han destacat la importància d’obtenir dades i saber-les interpretar i, també, el fet que “les plataformes digitals permeten gestionar el risc en el dia a dia” i no cal esperar dos mesos, per dir un període, per adoptar decisions que poden resultar ja extemporànies en l’evolució actual dels mercats.

Comentaris (5)

Trending