Malgrat que, a nivell global, el sector bancari ha experimentat un notable increment dels guanys durant el 2024 -passant de 163 a 175 milions-, Creand, en canvi, ha quedat estancat. O, fins i tot, pateix un retrocés. Els 70,9 milions de benefici fets públics aquest diumenge queden lleugerament por sota dels 71,3 del 2023. Per tant, hi ha una disminució del 0,56%. Com s’ha dit, lleugera. I a això s’aferra el grup per defensar que és un bon resultat, “en línia amb el de l’any anterior, que va ser excepcional per la ràpida pujada dels tipus d’interès”.
A banda, també s’esgrimeix que hi ha altres dades que els permeten ser positius. Entre aquestes, el volum de negoci, que arriba als 30.682 milions, el que suposa un 11,1% més que el 2023. També es posa en relleu l’increment dels recursos gestionats, d’un 12,1% fins als 27.900 milions, i de la inversió creditícia. Aquesta creix un 2% i se situa en 2.782 milions.
Del total del volum de negoci del grup, aproximadament el 42% es localitza a Andorra (12.804 milions d’euros) i el 58 % restant, a l’àmbit internacional.
A través d’un comunicat, Creand explica que “aquests resultats de l’any passat han estat possibles perquè, tot i la baixada de tipus, la bona gestió de les carteres dels clients i el bon comportament dels mercats financers han afavorit el funcionament del negoci de banca privada”. També s’indica que 16 milions dels beneficis provenen del negoci internacional i 5,7 de l’àmbit de les assegurances.
“Aquests resultats continuen situant Creand en una posició de lideratge a Andorra”, asseguren des de l’entitat. Una situació que, defensen, “reverteix en el suport al desenvolupament de l’economia del país, al teixit empresarial i a les persones”. Així, el seu conseller delegat, Xavier Cornella, ha explicat que “el banc ha dut a terme una política que ha permès fer compatible els tres eixos principals de tota estratègia sostenible: potenciar el creixement del negoci a través del servei al client i la inversió en innovació i digitalització, al mateix temps que s’impulsa la solvència i el retorn a l’accionista”.
Del total del volum de negoci del grup, aproximadament el 42% es localitza a Andorra (12.804 milions d’euros) i el 58 % restant, a l’àmbit internacional. El grup financer creix en tots els territoris on és present. Així, a Luxemburg, la filial Creand Wealth & Securities, ha incrementat un 8,9% el volum de negoci fins a arribar als 11.628 milions d’euros. Per la seva banda, Creand Wealth Management, a Espanya, ha trencat la barrera dels 5.000 milions, assolint un volum de negoci de 5.191 milions d’euros, un 25% més respecte al 2023. Finalment, Miami continua consolidant-se com a centre de l’activitat financera del grup al continent americà, i gestiona un volum de negoci de 1.359 milions d’euros, un 13,3% més que l’any anterior.
Pel que fa a les ràtios de solvència i liquiditat aquestes se situen en nivells que, segons l’entitat, evidencien la seva “solidesa”. La segona és del 168,49% mentre que la primera, del 18,32% (16,66& CET1). Els fons propis s’han situat en 654 milions d’euros.
Per a Cornella, “aquests resultats marquen un bon inici per al nou pla estratègic 2024-2026, perquè l’entitat ha crescut per sobre del que estava previst, fita especialment rellevant, ja que veníem d’un any atípic marcat per una forta pujada de tipus que, durant l’exercici 2024, tal com s’havia previst, s’ha tornat en baixades, i tot i així hem mantingut els beneficis”. Al mateix temps, defensa, “hem crescut en totes les línies de negoci i en totes les geografies en les quals opera el grup”. De cara al futur, explica que “del nostre objectiu és continuar marcant la diferència en el servei al client, en la innovació, en la transformació digital i en l’especialització, per continuar sent referents”.
Comentaris (6)