L'operació és perfecta per a la Mútua laurediana però també per Avatel Telecom que ha vist facilitada l'operació pel fet que el seu president executiu, Víctor Rodríguez, havia treballat a l'empresa de Sant Julià de Lòria. Avatel és una companyia espanyola que presta serveis d’Internet, telefonia, televisió i emmagatzematge de dades amb una forta implantació a la Costa del Sol (Màlaga), la Costa Blanca (Alacant), al Camp de Gibraltar (Cadis), Andalusia o Castella-Lleó.
La seva aposta és el món rural però també els residents estrangers establerts a la costa espanyola o les segones residències. Per això, la Cerdanya s'emmarca perfectament en la seva estratègia que també ha passat els darrers sis mesos per comprar. No ha deixat d'anar al mercat ni aquest estiu durant el qual.ha formalitzat un acord d'intenció de compra amb el fons francès Antin Infraestructure Partners pel 100% de Lyntia Access, un operador espanyol majorista de telecomunicacions per un import que estaria al voltant dels 1.000 milions d'euros.
Amb aquesta compra, Avatel assolirà els quatre milions d'habitatges amb accés a fibra òptica (UIS) en un moment on la lluita es desenvolupa lluny de les grans ciutats. Així Telefònica va tancar l'acord per vendre el 45% de Bluevia, la seva filial de fibra rural, a un consorci format per Vauban Infrastructure Partners i Crédit Agricole por 1.021 milions. L'octubre de 2021 EQT va vendre l'operador de fibra òptica rural Adamo a Ardian per uns 1.000 milions d'euros.
Durant els darrers anys, dotar d'internet i cobertura de mòbil a les poblacions més petites no havia estat una prioritat per a les grans operadores, fins que Telefónica va veure l'oportunitat de negoci i va crear la seva filial pel desplegament de la fibra òptica a les zones rurals espanyoles. Avatel es presenta amb la targeta de visita de portar fibra òptica a més de 60 zones aïllades tecnologicament tot i que alguns casos no van estar exempts de les crítiques dels usuaris pel mal servei, especialment a Andalusia.