Les decisions finals, en tot cas, s’hauran d’adoptar en una assemblea general de treballadors del SAAS que si no canvia la cosa, s’hauria de celebrar, en principi, durant la setmana que ve. La feina s’està duent a terme amb la màxima discreció per no donar pistes, segons les fonts, ni a la direcció del SAAS ni, tampoc, al ministeri de Salut. El comitè, o com a mínim alguns dels seus dirigents, estan molt molestos amb les resolucions de l’administració, exemplificades amb la notificació de Treball en relació amb el fet que el candidat Jordi Fabra no pot accedir al comitè i, menys encara és clar, presidir-lo com era la intenció del col·lectiu després de la renúncia a la presidència de Miguel Rey per problemes personals.
La dimissió en bloc serviria, segons les fonts, per tensar la corda i posar de manifest les males relacions entre les parts i, suposadament, el malestar que hi ha entre els treballadors per diversos motius. Al SAAS, en principi, li hauria convingut un comitè operatiu per poder negociar el conveni que hauria d’operar a partir de final d’aquest any, quan arriba a terme l’actual, encara que sempre es podria dur a terme, en principi, una pròrroga tàcita. En cas que es denunciï caldrà veure quin és el nou escenari que s’obre i com s’actua si finalment no hi ha comitè empresarial, és a dir, representació dels treballadors.
Els sindicalistes i els seus assessors jurídics estan avaluant múltiples escenaris, també per mirar de treure l’entrellat entre quin és el Dret a aplicat en relació amb la regulació dels llocs de treball. Si s’ha d’anar per la via de la funció pública o per la laboral que afecta al sector privat. Segons les diverses fonts consultades, tot són qüestions que hi ha sobre la taula i que s’estan analitzant en un marc de tensió evident i malestar, almenys d’un sector important del personal del SAAS i de pràcticament tot el comitè, per la situació que es viu.
Comentaris