Avatel planteja un ERO per a 849 treballadors a Espanya, gairebé la meitat de la plantilla

La companyia, amb seu a Andorra i participació a Espic i Cable Mútua, és el cinquè operador de telecomunicacions a Espanya després d’una etapa de creixement en què ha adquirit 155 empreses des del 2016

Comentaris

Instal·lacions d'Avatel a Encamp vistes des de l'exterior.
Instal·lacions d'Avatel a Encamp vistes des de l'exterior. Altaveu

Avatel Telecom ha comunicat als seus treballadors a Espanya la voluntat de tirar endavant un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per causes organitzatives que afecta a 849 treballadors, el que suposa una retallada del 45% de la plantilla. Així ho recullen diversos mitjans espanyols que recorden que el mes passat l’empresa ja va advertir als representants dels empleats la intenció d’aplicar un acomiadament col·lectiu.

Avatel Telecom va néxier el 2011 a Marbella, arran del boom immobiliari, i ha protagonitzat un important procés de creixement que ha arribat fins a Andorra. El 2017 Andorra Telecom va invertir en la companyia i tan sols dos anys després, l’empresa espanyola en recomprava la participació. Des de llavors, la seva presència al país s’ha anat expandint. Té una participació del 50%, juntament amb Andorra Telecom, del ‘call center’ Espic, el 2019 va obrir una nova seu al Principat, a l’entrada d’Encamp i fa un parell d’anys va comprar Cable Mútua Serveis de Sant Julià.

A Espanya, Avatel Telecom és el cinquè operador de telecomunicacions, després d’una etapa de creixement basada en l’adquisició d’altres empreses del sector més petites, concretament n’ha adquirit 155 des del 2016. L’anunci de l’ERO, però, suposa iniciar una fase “d’ajustament i consolidació”.

Segons els mitjans espanyols es vol “corregir el sobredimensionament” de l’estructura d’Avatel per reduir ineficiències i uns nivell insuficients de productivitat. Tot i la situació, s’assegura que la companyia té voluntat d’assolir un acord amb els seus treballadors.

Des del sindicat UGT s’ha explicat que l’ERO tindrà una distribució diferent per zones geogràfiques i àrees productives. En tot cas, de moment ningú parla de si té afectació o no pels empleats d’Andorra.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending