El 95% dels empleats d’RTVA amb dret a vot participa en l’elecció del nou comitè d’empresa

Feia un any que diversos professionals de la cadena pública de ràdio i televisió estaven fent gestions per poder constituir un òrgan d’interlocució amb la direcció, que dona total suport a la iniciativa

Alguns dels logotips de l'empresa. rtva

Només quatre dels 82 professionals de Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA) que tenien dret a vot no van fer ús del sufragi en les votacions per escollir comitè d’empresa. Tot un èxit i una mostra, han assegurat les fonts, de l’interès que ha generat la iniciativa, que fa més o menys un any que s’estava gestant amb el suport de la direcció general de l’ens, que des del primer dia que es va posar sobre la taula la necessitat de recuperar l’òrgan de representació laboral va estar al costat de la proposta. En percentatges, un 95% de la plantilla ha avalat els cinc noms que constituiran el comitè.

Els dos professionals que van aconseguir més suport dels sis que es presentaven van ser la tècnica d’administració Regina Antolín i l’operador de càmera Kevin Ribeiro, amb 63 vots cadascun. Els altres elegits són els periodistes Anna Mata i Joan Antoni Sarmiento i el cap d’explotació de l’empresa i, per tant, membre del comitè de direcció Albert Aymamí. Ara, entre els cinc escollits hauran de consensuar un president-portaveu. Dins de l’empresa pública de ràdio i televisió s’espera que l’existència d’un comitè d’empresa comporti un impuls en la relació entre treballadors i direcció.

La ràdio i la televisió públiques escullen comitè d’empresa enmig d’un clima força enrarit

Les fonts consultades han explicat que si bé les formes han millorat moltíssim, i especialment el tracte amb la directora general, Imma Jiménez, sol ser exquisit, hi ha qüestions estructurals de país que s’han de mirar d’afrontar per resoldre certes situacions que estan de forma general a totes les empreses del país i, també, es vol incidir en exigir una línia més clara i un full de ruta més precís.

En aquest sentit, sí que els consultats han reconegut que hi ha massa mancances en la planificació periodística i deixadesa quant al control dels continguts, que no sempre és donat pels professionals de base, per dir-ho així, sinó per manca de suport, acompanyament o directrius clares dels comandaments. En tot cas, l’elevat suport al comitè, han assegurat les fonts, sembla un bon punt de partida per començar a teixir mecanismes d’interlocució encara més ferms i intentar canviar el rumb en aquelles qüestions que ho demandin.

Etiquetes: