47 discapacitats han trobat feina a través de la Xarxa d’Empreses Inclusives

El programa aplega actualment 45 empreses que contracten amb ajudes del Govern persones amb diversitat funcional i abasta àmbits tan diferents com l’hostaleria, les telecomunicacions, la seguretat o la neteja, entre altres

Puy ensenya els contractes signats amb Allotjaments Turístics Principat i Andorgest.
Puy ensenya els contractes signats amb Allotjaments Turístics Principat i Andorgest. G. P.

Govern ha signat fins a 45 convenis en el marc de la Xarxa d’Empreses Inclusives des de la creació del projecte l’any 2017. Això ha permès que, fins ara, 47 persones amb discapacitats hagin estat contractades i puguin desenvolupar la seva activitat laboral en plena igualtat amb la resta de treballadors. Aquest dimarts, l’executiu ha signat els convenis amb tres negocis més i, durant l’acte, el secretari d’Estat d’Economia, Treball i Habitatge, Jordi Puy, ha volgut fer una crida perquè més entitats del teixit econòmic se sumin al projecte.

Volem facilitar el dret al treball en el món laboral ordinari de les persones amb discapacitat, que puguin ser tractades com un més”, ha destacat el responsable del Govern, que ha volgut posar en relleu “el compromís” de les empreses participants en la xarxa per identificar quines places poden ser ocupades pels destinataris del programa, “sempre en un entorn inclusiu”. Enguany, s’hi sumen tres empreses més, entre elles Andorgest i Allotjaments Turístics Principat.

Amb elles, ja són 45 els negocis que participen en el projecte, que ha permès donar feina a 47 persones. En aquest sentit, Puy ha destacat que moltes d’aquestes, les que ja van entrar al programa en els primers anys, afronten ara la renovació del conveni, un cop esgotada la durada inicial. “Elles estan ajudant a la inclusió laboral del col·lectiu però també tenen accés a subvencions que poden ser de fins a 5.000 euros anuals si el contracte és de jornada ordinària”, ha comentat. De fet, els fons surten del programa de foment de l’ocupació en el sector privat. A banda, ha apuntat que entre les 45 societats participants hi ha una diversitat de sectors: des de l’hostaleria a les telecomunicacions, passant per immobiliàries o serveis de seguretat o neteja.

Des de les dues noves empreses a la Xarxa, que ja fa temps que tenen contractada una persona amb diversitat funcional, s’ha volgut destacar la bona experiència que estan tenint. “Estem molt contents amb qui s’ha incorporat, ha assegurat el responsable de la societat d’allotjaments turístics, Àlex Ruiz, mentre que des d’Andorgest, Anna Maria Sala ha apuntat que el treballador “s’ha adaptat molt bé”.

Més enllà del programa, Puy ha volgut posar en relleu que a Andorra hi ha sortides laborals per a les persones amb diversitat funcional. De fet, ha explicat que sumant aquests 47 treballadors, en total 121 han passat (i han trobat feina) pel Servei d’Ocupació els darrers anys. Tot i això, ha volgut fer una crida perquè més negocis analitzin si tenen llocs a cobrir que puguin ser ocupats per aquests empleats i se sumin a la Xarxa.

Comentaris (2)

Trending