Més enllà de la inversió feta en accions i els dividends que hauria de percebre amb els beneficis que anés obtenint Avatel, una empresa en expansió, quan Andorra Telecom va fer un important desemborsament per entrar a l’accionariat de la companyia d’origen malagueny, un dels pactes va ser que Avatel compraria serveis a Andorra Telecom. Per exemple, que des del Principat se subministraria el ‘call center’. A l’hora de la veritat, però, no hi ha hagut res de tot això i la tensió entre els responsables de les dues companyies seria més que evident.
Andorra Telecom manté un sepulcral silenci, més encara després que el grup parlamentari socialdemòcrata hagi fet una demanda a través dels canals reglamentaris del Consell General. Però les diverses fonts consultades han assegurat que el malestar és més que evident. Avatel considera que l’operadora andorrana treballa massa car. I d’aquí que hagi declinat contractar els serveis que inicialment s’havia pactat -caldrà veure amb la informació que es lliuri al PS si tots aquests acords es van posar per escrit.
I és que, asseguren diverses fonts, no només no s’han contractat els serveis dels quals s’havia parlat sinó que Avatel ha obert el seu propi centre de treball al Principat -en concret a Encamp- per tal de tributar menys del que ho feia a Espanya i, a més a més, ha fitxat diversos tècnics que fins fa poc constituïen un grup de treball d’una notable importància a Andorra Telecom. És a dir, l’empresa andalusa no ha contractat els serveis sinó que, directament, ha contractat els treballadors d’Andorra Telecom que els haguessin hagut de prestar.
El neguit arriba fins a tal punt que, segons algunes fonts -i aquí el mutisme de la parapública torna a ser més que evident-, Andorra Telecom s’hauria plantejat vendre la seva participació a Avatel. El problema vindria amb el preu. Després de l’aposta que es va fer i de la polèmica que sempre ha envoltat aquesta operació -no cal oblidar que abans de l’adquisició d’un 37,5% de les accions de la companyia malaguenya per part de l’operadora pública del Principat a la firma andalusa ja hi havia accionistes andorrans- no es podria posar sobre la taula una desinversió que no suposés cap guany. Ja no dir pèrdues (situació que no es preveu en cap escenari). Només l’obtenció d’algun benefici.
I és que per entrar a l’accionariat d’Avatel, Andorra Telecom va desfer la seva participació a MásMóvil. Però d’aquesta compra-venda la companyia andorrana sí que en va treure una bona plusvàlua. I és aquí on tot plegat estaria encallat. Mentrestant, segons diverses fonts, Avatel va treballant i va creixent. I diversos dels empleats que tenia a la zona de Marbella s’han traslladat al Principat des d’on ofereixen molts dels serveis que abans se subministraven des de l’Estat espanyol.
Comentaris (4)