En global, en dades agregades ja publicitades per Andorran Banking, els beneficis conjunts del sector bancari hauran estat el 2019 de 112 milions d’euros, un 12% més que l’any anterior si es té en compte que el 2018 els guanys globals van situar-se en 100 milions. El 40% dels beneficis totals correspondran a Crèdit Andorrà. L’entitat ‘verda’ tancarà amb uns guanys en xifres rodones de 45 milions d’euros, amb un creixement al tomb del 24%. El 2018 aquesta mateixa magnitud va quedar en 36,35 milions. L’augment l’explica totalment, com ja va avançar l’Altaveu, la venda d’una part d’una de les divisions asseguradors de l’entitat.
Andbank, MoraBanc -que juntament amb Vall Banc és l’única entitat que ha fet oficials les seves estimacions- i BancSabadell també tindran increments, tot i que més moderats. No obstant això, Andbank, com el Crèdit, presentarà augment de beneficis després d’exercicis de reculada. Els seus guanys se situaran al tomb dels 30 milions, amb un increment percentual que oscil·larà entre el 6 i el 8%. MoraBanc ja ha anunciat una puja de poc més d’un milió d’euros passant de 24,06 milions a 25,14, que correspon a un increment del 4,75%.
Un percentatge similar o lleugerament més baix evidenciaran els resultats de BancSabadell, que mantindran unes magnituds de doble dígit, passant de 10,25 a 10,5 o una mica més. Vall Banc, segons les dades també fetes públiques per l’entitat mateix, queda clavada en 2 milions d’euros, el que suposa una molt llei reculada. Un dels indicadors, en general, que és més complicat que transcendeixi i que genera preocupació al sector és l’increment de la morositat.