Només hi ha candidats per representar els funcionaris assimilats, aquells treballadors d’organitzacions que tenen un reconeixement públic tot i no ser legalment treballadors públics. Per exemple, els mestres de les escoles confessionals o de l’escola Nostra Senyora de Meritxell, per citar dos dels casos que hi ha. En aquest cas, sí que s’ha presentat una candidatura, la que formen Eulàlia Orobitg com a titular i Bernat Vilella i Pilar Armengol com a suplents. Però no hi ha cap candidatura per representar les altres divisions, per dir-ho d’aquesta manera, dels cossos que representen el nucli dur de l’administració.
Les fonts consultades asseguren que el seguiment del pla de pensions, si es vol fer ben fet, suposa molta feina. Alhora, es tracta d’una matèria altament complexa més enllà que formar part de la comissió s'entén com una gran responsabilitat per a la qual la immensa majoria de treballadors públics no es veuen capacitats. Certament, hi ha una entitat bancària qui s’encarrega de dur a terme les operacions, però la comissió de seguiment ha de vetllar perquè la situació no se’n vagi de mare. A banda dels representants elegits pels propis funcionaris, també hi ha treballadors públics que són designats per la pròpia administració. Els primers sorgeixen d’unes eleccions que s’havien de fer el mes que ve i per a les quals no hi ha cap candidat.
D’aquesta manera continuaran en funcions un màxim de sis mesos els membres que hi havia fins ara, i que si s’agafa sols els titulars eren Salustià Chato, Pere Roquet i Ana Morón en representació del cos general; David Garcia en nom dels docents; i Frederic Gutiérrez i Joan Pau Cuberes com a electes dels cossos especials. Florenci Pla, que fins ara ha representat els assimilats, sí que serà rellevat atès que pel seu ‘col·legi’ sí que hi ha una única candidatura. Abans no s’arribi al terme del mig any i amb dos mesos de marge s’haurien de convocar novament eleccions.