Segons les fonts del sector consultades, des de principi de legislatura que hi ha elaborat un esborrany de llei seguint la legislació comparada que ja existeix en els països de l’entorn. De fet, els professionals del sector van arribar a presentar fa uns quatre anys el text a l’administració, al Govern, però llavors s’hauria considerat que no era el moment per plantejar una legislació d’aquestes característiques. I així s’ha anat passant. Si ja es considerava que era important disposar d’aquesta eina, ara el foc dels Serradells ho ha fet imprescindible.
La llei de l’edificació, segons les fonts consultades, establiria quines garanties i cobertures han de donar els intervinents en una obra. I també com es determinen les responsabilitats de cadascun d’aquests participants en un treball constructiu. Més quan hi ha contractacions en cadena. Cal tenir en compte, per exemple, que el cas dels Serradells hi ha una administració que adjudica, una empresa adjudicatària, una direcció d’obra, una empresa que controla la qualitat dels treballs… però a més a més, l’adjudicatària subcontracta altres empreses i encara aquestes, com la serralleria que feia els treballs de soldadura, contracta personal aliè a la seva plantilla habitual.
Malgrat que les fonts han assegurat que no vol dir que el fet que ara s’hagi tornat a posar sobre la taula la necessitat de disposar de la llei d’edificació signifiqui que hi ha problemes en el cas concret del centre esportiu d’Andorra la Vella, sí que s’ha explicat que el text en qüestió “evitaria interpretacions” perquè seguint el model ja existent en altres països de l’entorn, la llei defineix molt clarament els rols de tots els participants.
Comentaris