Formalment, l’ABA haurà d’interposar una altra denúncia a la Batllia com ja va fer divendres passat el CFPA, que el que va fer va ser posar en coneixement de la primera instància judicial un seguit de fets per tal que el batlle a qui per torn correspongui dilucidi si cal investigar quelcom o no fer-ho. La denúncia de l’organització sindical dels bombers seria molt similar a la del col·lectiu que aglutina els funcionaris de policia. A més, la de l’ABA pot no ser la darrera acció legal que es faci: la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) també s’està plantejant fer el mateix pas.
Les denúncies a la Batllia, en cas que avancin, es podrien acabar acumulant a la feina que ja ha iniciat la fiscalia, que ja ha escoltat com a testimonis, com a mínim, dos dirigents sindicals. El ministeri públic va obrir d’ofici una investigació després de comprovar com el Sipaag però, especialment el SEP, el sindicat de l’ensenyament públic, feien públiques unes dades on es reconeixia que hi havia hagut funcionaris que s’havien apropiat de diners.
Tot plegat s’emmarca en un clima enrarit per la gestió de la mútua de funcionaris. I un enfrontament entre dirigents sindicals. Per ara, i almenys en el sí de la plataforma, aquesta s’ha quedat solament representant cossos uniformats. Justament, arran de la polèmica suscitada per la mútua dos dels col·lectius que sobre el paper representen més treballadors públics, el Sipaag i el SEP, van abandonar el grup que aglutinava totes les organitzacions sindicals de l’administració.