Partits a l’expectativa del recorregut que pugui arribar a tenir la impugnació de les eleccions

Cerni Escalé manté que “la meva percepció és que el vot judicial sí que funciona i que la cadena de custòdia és forta” i Carine Montaner reitera que intentarà promoure canvis en el procediment electoral

La zona on es podia fer el vot judicial durant la campanya electoral.
La zona on es podia fer el vot judicial durant la campanya electoral. altaveu mèdia

Els partits polítics, alguns d’ells sorpresos per la impugnació de les eleccions per part de l’advocat Emili Campos, estan a l’expectativa del recorregut que pugui tenir el procediment urgent i preferent que qüestiona especialment la legitimitat del vot judicial. I la seva inviolabilitat. Evidentment, cap de les formacions, ni tan sols Andorra Endavant, es planteja fer cap actuació judicial. Mentrestant, el promotor de l’acció assegura haver rebut l’interès d’altres electors per tal d’adherir-se a la seva demanda d’anul·lació dels comicis.

Demòcrates i Liberals prefereixen no fer cap manifestació oficial com a formacions que han concorregut als comicis. La formació que ostenta la majoria electa assegura que si mai es dona via al procediment instat per Campos, ja valorarà si cal pronunciar-se a l’efecte. També està a l’expectactiva de l’evolució que tingui Concòrdia, la principal força actualment de l’oposició.

En aquest sentit, Cerni Escalé ha afirmat que "és una qüestió judicialitzada” i per tant, volen deixar treballar el poder judicial perquè treballi amb completa independència. Es manté la  “confiança en els batlles i magistrats andorrans i que valorin el mèrit de la demanda”, ha explicat el líder de Concòrdia, que hi ha afegit que “faríem un flac favor al poder judicial” posicionar-se sobre la qüestió.

Emili Campos accedint a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Un advocat impugna les eleccions “per dignitat democràtica”

Carine Montaner ha assegurat a través de les xarxes socials que Andorra Endavant “accepta els resultats” i “no farà cap actuació judicial pel tema del procediment de les eleccions”. Això sí, ha felicitat “la valentia de l’advocat Emili Campos” i ha encoratjat “tot ciutadà que vegi irregularitats a nivell del sistema ha denunciar-les. És un senyal de bona salut democràtica”, i ha afegit la consellera general electa.

Montaner ha afirmat que “el que farem és intentar canviar des del Consell General la llei electoral a nivell del procediment del vot judicial entre altres aspectes”. Sobre el format, Cerni Escalé ha assegurat que a Concòrdia “no se n’ha parlat mai” i no es coneixen els detalls exactes del procés. “Ens ho mirarem en profunditat els propers dies”, ha afirmat un Escalé que ha afirmat que “la meva percepció (del vot judicial) és que sí que funciona i que la cadena de custòdia és forta”.

ADHERENTS

Finalment, Emili Campos, que està a l’espera que li designin el batlle ponent que haurà de resoldre la petició -si es compleixen els terminis, un batlle té 30 dies naturals per resoldre i, en el cas que hi hagi recurs, el Superior té 30 dies més per tancar l’afer de manera definitiva-, ha assegurat que des que ahir es va anunciar la seva acció, altres ciutadans li han expressat la seva voluntat d’afegir-se a la demanda.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending