A través de les xarxes socials, i amb l’obtenció d’una repercussió i un suport important amb posterioritat, la comissió de festes d’Ordino, el jovent d’Ordino, ha fet pública la sensació que “el comú d’Ordino cada cop ens dóna menys suport” a l’hora d’organitzar les activitats festives de la parròquia. Entre altres coses, informen que no va ser fins aquest 12 de setembre que no van rebre la subvenció comunal necessària per finançar les festes de tot l’any. I demanaven disculpes a la ciutadania perquè només han tingut tres dies hàbils per poder muntar la festa d’avui.
Però la situació no només és deguda al tema monetari. El malestar va més enllà i té a veure amb la gestió comunal dels esdeveniments i les traves que posa la corporació per facilitar el normal desenvolupament dels actes tradicionals d’Ordino. Encara que no ho diuen obertament en la seva comunicació, fonts coneixedores del malestar han assegurat que el comú va arribar a reclamar que el tradicional Roser d’Ordino canviés de dates perquè no coincidís amb la Ultratrail. Sobre això, la comunicació sí que explica que “l'any passat vam haver d'anul·lar un dia de festa, ja que es va donar prioritat a una famosa cursa de muntanya, les promeses que no tornaria a passar van quedar molt lluny quan aquest any ens vam adonar que coincidien les festes del poble amb aquest esdeveniment. Una vegada més, aquest any, el jovent d'Ordino vam haver de canviar la ubicació de la festa per deixar pas a l'organització de la cursa”.
Organitzadors d’altres activitats festives dels quarts i nombrosos veïns ordinencs han donat suport a les crítiques a través de les xarxes socials
Abans del Roser, però, ja hi va haver alguna altra situació que va desagradar el jovent. Així, la comissió de festes recorda que “l'estiu comença a Ordino amb una festa petita però tradicional, Sant Joan”. I hi afegeix que “aquest any, la foguera feta pel comú d'Ordino va ser tot un fracàs. Aquesta ja estava apagada a les 22h30, i s'hauria apagat abans si la comissió de festes no hagués estat allà per donar-li vida”. I després del Roser, va referència a l’incident que va comportar que s’ataqués un estand del col·lectiu feminista Stop Violències. “Des del mateix honorable comú se'ns assenyala per no haver intervingut en l'incident que hi va haver durant les festes del Roser amb l'estand d’Stop Violències. Aquest fet va ser denunciat i queda lluny de la nostra responsabilitat”, deixa clar la comissió.
La comunicació continua dient, entre altres coses, que “som una comissió composta per gent jove que està estudiant, gent que es desviu pel seu poble i per continuar amb les tradicions que els nostres avantpassats van crear. Som nois i noies, que ens esforcem un munt perquè tothom estigui content durant les festes de la nostra estimada parròquia”. I deixa clar que “arriba un punt on per molt que ens estimem el nostre poble, si no ens sentim recolzats, no podem fer res més. L'Honorable comú actual està actuant de manera a aconseguir que deixem d'organitzar les festes, i faran que es perdin les tradicions. El nostre Honorable comú està incitant la comissió de festes a fer que aquestes tradicions desapareguin, però nosaltres, pel poble i per a tots els ordinencs, les volem poder fer viure almenys un any més”.
I abans de demanar disculpes per si la festa de Sant Corneli d’aquest diumenge no és tan reeixida com hauria de ser i d’agrair el suport del quart d’Ordino i de les empreses que han col·laborat en l’edició del llibret que conté la programació, reiteren el desig que “aquestes tradicions es puguin continuar molts més anys per la nostra estimada parròquia i per a tots els ordinecs. I per tant, necessitem el suport de tots vosaltres, en especial de l'Honorable comú d'Ordino, si no sentint-ho molt, ja no podrem seguir les tradicions”. El malestar, segons les diverses fonts, va molt més enllà dels components estrictes de la comissió.