El Govern vol agilitzar els pagaments que té pendents a proveïdors amb l’objectiu de donar-los liquiditat en mig de la crisi del coronavirus. Justament, aquest, el d’aportar efectiu a les empreses perquè puguin afrontar els pagaments que els arriben, especialment les nòmines que hauran d’abonar la setmana vinent, ja final de mes, és una de les prioritats de l’executiu i per això es treballa amb la banca per agilitzar al màxim la concessió dels primers crèdits tous.
Així ho explicat el ministre portaveu, Eric Jover. “He passat l’ordre de fer les liquidacions com més aviat millor”, ha comentat, tot posant en relleu que un dels objectius immediats que es marquen és assegurar que les empreses poden fer front als pagaments immediats. Per aquest motiu també es vol donar la màxima rapidesa possible a la tramitació dels crèdits tous.
“Estem en contacte amb l’associació de bancs per agilitzar al màxim possible. La voluntat és que sigui com més ràpidament millor perquè les empreses tinguin els ajuts a final de mes”, ha indicat Jover. “Les activarem com més aviat millor, sense criteris de si l’empresa és gran o petita”, ha afirmat. Sobre aquest punt ha recordat que hi ha una partida prevista de fins a 130 milions d’euros i que “la voluntat és poder atendre totes les necessitats que hi hagi”.
124 persones s'han inscrit al registre d'acomiadats des de l'esclat de la crisi, la majoria del sector de l'hoteleria
Amb relació al control que es podrà efectuar des de la intervenció general a les empreses o negocis que siguin beneficiaris del programa, Jover ha justificat que “quan Govern destina diners públics, els ciutadans demanen rigor”. Així, ha explicat, “s’ha introduït la capacitat de vigilar els comptes i verificar que els diners s’utilitzen per als motius que s’han demanat. Enviem fons de forma legítima i perquè són necessaris, però cal rigor”.
El portaveu de l’executiu també ha explicat que ja són 124 les persones que s’han inscrit al registre d’acomiadats. “Ara seran objecte d’un seguiment específic. Es truca a cadascuna d’elles per identificar la casuística”, ha avançat Jover, que ha indicat que la majoria venen del sector de l’hoteleria. “Ara hem de diferenciar qui finalitzava contracte de temporada i qui ha estat realment despatxat per la crisi del Covid-19.
Sobre la denúncia feta pel Raonador, on assegurava que hi ha immobiliàries que s’estan aprofitant de la situació per imposar pràctiques abusives als treballadors temporers, el portaveu de l’executiu ha volgut reclamar que “els propietaris han de ser conscients de la situació en què ens trobem i mantenir un tracte correcte amb aquestes persones que s’han trobat amb una situació sobrevinguda”.
Comentaris (3)