El forat econòmic de Naturlandia continua fent-se gran

El descens de visitants a l’estiu producte del mal temps del mes d’agost obliga el comú de Sant Julià a fer una aportació extra a Camprabassa de com a mínim 300.000 euros

Comentaris

Vista general de la corporació durant la sessió de consell d'aquest dilluns.
Vista general de la corporació durant la sessió de consell d'aquest dilluns.
El comú de Sant Julià haurà de fer una aportació extraordinària de com a mínim 300.000 euros cap a Camprabassa, la societat que gestiona Naturlandia, perquè pugui tapar el forat originat per un mal estiu quant a ingressos producte de la davallada de visitants respecte del previst. La majoria comunal laurediana ha tornat a evidenciar, almenys per les explicacions donades durant la sessió de consell, molts dubtes sobre els principals projectes lúdic-turístics que estan en marxa o es pretenen impulsar per a la parròquia. Tant l’ecoparc de la Rabassa com la suposada iniciativa del ràfting transiten per un important mar de dubtes.

El cònsol de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ha parlat d’un “dèficit inesperat” que caldrà saturar amb aquella injecció de 300.000 euros, més enllà de les partides relacionades amb Naturlandia que ja estaven previstes des de l’inici del curs. I el forat extraordinari és degut, segons el cònsol, a la caiguda de visitants producte, sobretot, d’un agost molt plujós que no ha facilitat que tants turistes com estava previst hagin pujat al parc temàtic lauredià. Amb tot, però, i segons el cap de l’oposició, Joan Albert Farré, Naturlandia és “una gran caixa tancada on no se sap què hi ha dins”.

La corporació laurediana ha fet diferents aportacions que ja s’incloïen en el previst. Farré ha parlat, en concret, de dues partides de 140.000 euros. També s’ha posat sobre la taula una altra partida de 31.000 euros per dur a terme una auditoria relacionada tant amb l’ecoparc com amb el projecte del ràfting. I Josep Miquel Vila, que ha alertat que els resultats de Camprabassa del 2018 poden ser un 7% inferiors que els de l’any anterior especialment pel mal comportament de l’estiu, ha explicat que es destinaran uns 300.000 euros més per un estudi sobre la viabilitat i la implantació d’una tirolina que hauria d’ampliar l’oferta de Naturlandia. Una tirolina que no està clar encara qui n’assumiria el cost.

Qui sí que està clar, per ara, que assumeix el lloguer dels dos immobles que es van arrendar per destinar al projecte del ràfting, a l’avinguda Rocafort, és el comú. Davant el dubte que realment el projecte es dugui a terme, l’oposició ha demanat a la majoria de Laurèdia en Comú que proposi a les propietats dels immobles deixar el pagament del lloguer fins que no estigui clar a què es destinaran els edificis. I que quan facin servei de forma efectiva a qualsevol projecte comunal es tornin a abonar les rendes. El comú analitzarà la petició.

Finalment, també aquest dilluns ha pres possessió com a nova interventora del comú lauredià, tal i com va avançar l’Altaveu, Montserrat Neras, interventora delegada al Govern i que ara temporalment prestarà servei a la corporació comunal de Sant Julià després de les renúncies de Josep Maria Altimir i Joan Blasi, que tot i anunciar-se com a substitut d’Altimir, no va arribar a prendre possessió formal del càrrec.

Comentaris (1)

Trending