El comú n’està al corrent des de fa temps. Una altra cosa és com s’afronta el problema i quin és l'origen real del problema. I això és el que la majoria comunal socialdemòcrata haurà d’avaluar. De fet, fonts properes a l’entorn de la majoria sortint han assegurat que durant les reunions celebrades després del 15-D amb representants de la candidatura guanyadora per tal de formalitzar el traspàs de poders, aquesta qüestió va ser tractada. És a dir, es va informar que hi ha problemes amb el desmunt que al seu dia es va fer en la construcció encara en marxa de can Diumenge. S'hi hauria, però, tret ferro.
Segons les fonts properes a la corporació sortint, almenys la darrera esllavissada succeïda fa uns dies s'hauria produït en una llença de terreny que no està clara que sigui d'Espot. De fet, no estaria clar, segons aquestes fonts, si la culpa de tot plegat és el no manteniment de l'excavació de la part baixa. Les fonts properes a la corporació sortint asseguren que els Espot s'haurien fet càrrec, fins i tot, del sosteniment d'una part que no els pertocava. Altres fonts han assegurat que durant les trobades d'intercanvi d'informació no es van donar detalls i es va restar transcendència al fet culpant les inclemències meteorològiques de tot plegat.
Aquestes darreres fonts, però, han deixat entendre que si en el marc d’un traspàs de poders on se solen posar sobre la taula qüestions d’ordre general i aquells aspectes més espinosos, sigui per la urgència, sigui per la transcendència, que aparegués la qüestió de la construcció de la residència del cap de Govern és un element ben significatiu. Potser per la rellevància política que en l’actualitat ostenta Espot. Però possiblement també per la repercussió que està tenint l’obra en l’alteració del terreny. En qualsevol cas, el neguit i el malestar dels veïns, alguns dels quals no ocupen sempre de manera permanent els habitatges, seria evident, però alhora hi hauria cert temor a actuar.
D’aquí que es considera clau el paper que tingui l’administració, encara que, han remarcat les fonts, és cert que ja ho haurien d’haver fet fins ara si la repercussió, com es tem, va més enllà de les molèsties que van aparellades a qualsevol obra. És a dir: soroll o pols en uns nivells tolerables i permesos per la legislació, per exemple. Les molèsties, per dir-ho d’alguna forma, anirien més enllà, segons les fonts consultades, que temen que hi hagi hagut un excés d’excavació i que els desmunts hagin estat tan agressius que ara -al maig per exemple ja n’hi va haver- el sòl se n’estigui ressentint. Tot plegat haurà de ser revisat per la nova corporació comunal, que no voldrà ensurts i menys encara només entrar. Qui reben les conseqüències dels moviments geològiques, sigui qui sigui l'origen, sigui qui siguin els responsables, serien els veïns de la promoció Els Prínceps.
Comentaris (6)