El col·legi britànic de la Comella assegura tenir ja més de vint preinscripcions 

El comú de la capital i British College Overseas signen el conveni pel qual, sota el paraigua d’un règim de lloguer, la societat andorrana assumeix la concessió de l’alberg

Els responsables de la societat i del centre educatiu amb la cònsol d\'Andorra la Vella, Conxita Marsol.
Els responsables del col·legi britànic que s’establirà a l’alberg de la Comella asseguren que ja han rebut més de vint sol·licituds de reserva de plaça per al curs que ve, que s’ha de posar en marxa el setembre amb els nivells d’infantil i primària, és a dir, d’entre 3 i 11 anys i una oferta total de 150 places. Les preinscripcions les haurien formalitzat gent del país. El British College d’Andorra no possibilita estada interna a l’escola. En canvi, però, les titulacions que ofereix el centre són “homologables” i permeten accedir a totes les universitats del món. La voluntat dels responsables del col·legi és pujar una franja d’edat cada curs a mida que creixin els escolars més grans que entrin el primer any per tal de poder oferir ensenyament fins als 18 anys.

Aquestes explicacions les ha ofert el director general del British College i alhora accionista de la societat andorrana que promou l’escola, Rafael Valverde, durant la firma del conveni pel qual el comú d’Andorra la Vella cedeix les instal·lacions de l’alberg en règim de concessió via lloguer a la British College Overseas. A l’acte, fetes a l’equipament de la Comella, hi han participat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i els dos accionistes principals de la societat andorrana, els consultors financers i inversionistes Jaume Torres i Juanjo Massó. Tots dos catalans, resideixen al Principat, el primer des de fa molts més anys que el segon, que és el titular de l’edifici de Gavà que també acull un British College. 

De fet, aquest serà el ‘germà gran’ del centre andorrà . El director acadèmic del col·legi establert al cinturó metropolità  barceloní­, Howard Thomas, assumirà  el mateix càrrec al centre del Principat. Pagarà  al comú 42.680 euros per l’explotació dels espais i també abonarà  3.800 euros de lloguer al mes per les instal·lacions, que els propers mesos afrontaran algunes obres d’adequació (el comú estima que l'empresa farà  una inversió per un valor de 2,9 milions d'euros). Més enllà  del lloguer fix i en funció de la facturació bruta, la societat també hauria de pagar una quantitat variable com a renda complementària. La concessió es farà  efectiva a partir de l’1 de juny. Serà a partir d'aquesta data quan l'alberg quedarà totalment en mans de la societat explotadora.

Els responsables educatius del centre garanteixen que les titulacions seran “homologables” i que no es caldrà fer cap mena de selectivitat per accedir a totes les universitat del món

Una vegada es va confirmar, el 7 de març, que la proposta de British College Overseas seria l’escollida per fer-se amb la concessió de l’alberg, els responsables de la firma ja haurien anat fent reunions informatives amb diversos col·lectius per promoure la iniciativa educativa. D’aquí que hi hagin la vintena de preinscripcions per a uns ensenyaments que tindran, òbviament, la llengua anglesa com a vehicular però que, òbviament també, haurà necessàriament d’oferir algunes classes en català i s’haurà de fer formació i coneixement del país d’acord amb allò pactat amb el ministeri d’Educació.

En tot cas, segons els responsables del centre, tot seria homologable a nivell internacional. En aquest sentit, Thomas ha garantit que els títols que es donarà als alumnes del British College són “perfectament homologables” i donen “accés a totes les universitats del món”. De fet, ha explicat que els alumnes del British College de Còrdova, promogut al seu dia per Valverde i amb el qual s’ha inspirat també el projecte andorrà, no han de fer la selectivitat a Espanya i entren directament a la universitat. Així mateix, els “títols britànics estan molt ben valorats” a nivell internacional, també als Estats Units, ha garantit.

Pel que fa al model educatiu, Thomas ha explicat que es busca “l’excel·lència”, però “no a través de pressionar els nens” sinó fent que siguin “el motor de la classe”. “Cada nen és diferent i té les seves necessitats, cal educar-los de forma personal”, ha defensat, tant els que tenen dificultats com els més brillants. Es fomentarà molt "l’educació en valors”, per formar nens i nenes amb més autoestima i ètica personal, ha assegurat.

 

Etiquetes: