Vilarrubla ha estat preguntada obertament i directament per la situació que es viu al col·legi Janer, el cas que va denunciar a través de les xarxes socials la setmana passada una alumna de 14 anys i el degoteig de situacions que molta altra gent ha anat exposat des que va saltar a la llum pública aquell afer, que es coneix des de fa quatre anys i sobre el qual, ja divendres, Educació va reconèixer que havia hagut d’obrir una investigació.
“Hem d’estar atents a la part emocional; observar si hi ha més agressions; si els alumnes estan més deprimits, menys contents”, arran de la pandèmia
La titular d’Educació s’ha referit en general per no entrar ni en el cas concret de l’actuació del Janer, que també està en investigació, ni, menys encara per detallar la situació que afecta la noia denunciant via Instagram. Vilarrubla ha explicat que davant qualsevol sospita, més encara si l’exposa un menor, s’ha d’actuar, i s’ha “molt temps i molts esforços” per molt que inicialment es pugui pensar que és solament una petita baralla entre dos adolescents o encara que al final de tot el procés acabi en no-res.
El que compta, segons la ministra és que qualsevol situació anòmala “s’acabi i no torni a passar”. Per això, ha assegurat Vilarrubla, el ministeri es posa en contacta amb els centres educatius i els ofereix el suport que toqui. Més encara ara, després de dos anys de pandèmia que ha tingut el seu impacte emocional en tota la societat, però més encara en els joves. “Hem d’estar atents a la part emocional; observar si hi ha més agressions; si els alumnes estan més deprimits, menys contents”.
PÈRDUA D’APRENENTATGE
La titular ministerial ha reconegut que la gestió educativa de la pandèmia i l’impacte de la Covid a les aules de ben segur que ha comportat “una pèrdua d’aprenentatge”. Però també ha deixat clar que això es recuperarà. Ester Vilarrubla ha fet aquestes apreciacions just en finalitzar l’acte institucional de clausura del 55è aniversari de la posada en marxa del col·legi Sant Ermengol, cosí germà actualment del Janer, però amb problemàtiques que no tenen massa a veure. O, almenys, no sempre.
La ministra ha assegurat que amb la pandèmia s’han viscut “dos anys molt difícils”, però ha valorat i ha defensat fermament la decisió d’apostar tant com es va poder per la “presencialitat”. Ara bé, és cert, ha admès també Vilarrubla, que una de les coses bones, una de les lliçons que ha de deixar la pandèmia és el (bon) ús de les noves tecnologies, tot indicant que ni de bon tros abans de la Covid tots els docents estaven al mateix nivell nivell tecnològic, i també que hi ha “molta més demanda de cursos” relacionats amb les noves tecnologies. També hi ha aspectes positius, ha ressaltat la ministra, vinculats a la solidaritat.
Comentaris (13)