La Universitat La Salle abaixa la persiana amb 79 títols oficials atorgats

Govern i majoria insisteixen a deixar clar que el tancament es deu només a “motius econòmics” i no a la qualitat de les formacions, mentre que el PS lamenta que no s’ha fet prou seguiment el funcionament del centre

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, es dirigeix cap al faristol del Consell General.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, es dirigeix cap al faristol del Consell General. CONSELL GENERAL

Al llarg del seus nous cursos de vida, la Universitat Oberta La Salle va servir per atorgar fins a 79 títols oficials. Així ho ha revelat la ministra d’Eduació, Ester Vilarrubla, durant el debat i votació de la llei que deroga l’autorització al centre, un cop els seus impulsors van manifestar la decisió de tancar. Una mesura que, s’ha volgut remarcar en diferents ocasions es deu només a motius econòmics. Tot i això, des del PS s’ha lamentat el que es considera una manca de seguiment, tot advertint que aquest no s’ha de repetir amb les altres universitat en marxa al país.

Durant el debat del text, tant Vilarrubla com la consellera general de Demòcrates, Sandra Codina i el de Liberals, Ferra Costa, han volgut insistir en el fet que La Salle no tanca pas per “mala praxi” o per “dubtes sobre la qualitat de les formacions impartides”. L’única causa, han assegurat en diverses ocasions, és “econòmica”. A banda, han remarcat que tots els alumnes o bé han pogut completar els estudis iniciats o bé els finalitzaran a altres centres d’ensenyament.

Logotip de la UOLS

Relacionat

La Universitat Oberta La Salle tanca suposadament per reinventar-se

La ministra ha recordat que la Universitat La Salle va funcionar durant nou cursos. Al llarg d’aquests, va impartir fins a cinc formacions, amb el pla d’estudi validat i, per tant, amb caràcter oficial del Principat. En total, es van atorgar fins a 79 títols.

Des de l’oposició, el grup socialdemòcrata ha optat per abstenir-se en la votació del text. Principalment, perquè entenen que el control que hauria d’haver exercit Govern sobre el centre no ha estat prou acurat. “Com no es veia la situació quan en deu anys només s’havien donat 79 títols?”, s’ha preguntat Susanna Vela, que també ha recordat que el segon centre privat que tanca els darrers anys -l’anterior havia estat la Universitat de les Valls, centrada en l’odontologia-.

La situació, ha indicat, els genera preocupació. Sobretot pels centres encara existents, que ja no han necessitat una autorització via llei. “Com es pot garantir que desenvolupin els principis i les finalitats establertes a la Llei d’ensenyament superior?”, ha qüestionat la parlamentària. En aquest sentit ha posat sobre la taula els dubtes generats arran de la lectura de la primera tesi doctoral de la Universitat Europea quan tot just fa un any que funciona.

La consellera general, Susanna Vela.

Relacionat

El PS retreu a Educació no haver estar “atents” als problemes de la Universitat La Salle

Sobre aquest punt, Vilarrubla  ha revelat que el Govern s’ha interessat pel cas. “Hem demanat informació i la compartirem”, ha explicat. La ministra ha apuntat que “estem disposats a compartir-la per demostrar que s’ha procedit dins la legalitat”.

Des de la majoria, s’ha fet costat al Govern per aprovar la llei, que també ha comptat amb el suport de Terceravia. La demòcrata Sandra Codina ha demanat que es posi el focus ara en “la bona notícia” que suposa tenir nous centres oberts. Per la seva banda, el liberal Ferran Costa, també president de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (Aqua), ha volgut defensar que és aquest organisme i no pas Govern qui ha de fer el control dels centres privats i, amb relació a la Universitat La Salle, ha deixat clar que “en cap moment s’ha detectat que no complissin la qualitat i els requisits”.

Comentaris (1)

Trending