L'ampliació, a banda de descongestionar les aules del centre d’ensenyament superior, serviran per donar resposta a les necessitats dels propers anys: desenvolupar nous projectes educatius, més recerca, més serveis per als estudiants i promoure de manera integral la vida estudiantil. La Universitat i el ministeri de Territori i Habitatge, ja mantenen reunions tècniques per poder presentar un projecte que inclogui les necessitats de la infraestructura. Tot i que s’ha d’enllestir el projecte durant aquest trimestre, es preveu que també inclogui d’espais amb un ús polivalent.
La nova ampliació s’afegirà a la que es va fer l’any 2020 amb el sotsarrendament al comú de l’edifici Cub, prop de la plaça Laurèdia i a l'espai que ocupava la benzinera de Cal Jaumet, configurant així un veritable campus urbà amb tres ubicacions distribuïdes pel centre de Sant Julià de Lòria. Ester Vilarrubla ha dit que "s'ha fet realitat una demanda de fa molts anys de la Universitat d'Andorra, que ha crescut i això també és una bona notícia perquè l'aposta que ha fet el país per l'ensenyament superior ha estat l'adequada i l'encertada". Ha agraït a la família Ribas Reig que hagi prioritzat les necessitats de la universitat a l'hora de donar un nou ús a l'edifici, concretament a la seva tercera planta.
La signatura del contracte d’arrendament intervé en un context en què cal destacar l’augment del nombre d’estudiants de formació reglada que ha experimentat l’UdA els darrers anys. L’actual curs acadèmic 2022-2023, per exemple, es va iniciar amb 674 estudiants de formació reglada, una xifra que va superar en un 7,2 % la del curs anterior, el 2021-2022, en què se’n van comptabilitzar 629. Sumant-hi els 1.194 estudiants de formació continuada, el curs passat es va arribar a un total de 1.823 estudiants.
Les obres de condicionament començaran a la tardor, especialment tenint en compte que el Consell General ja va aprovar la passada tardor la Llei d’actuacions urgents en matèria de desenvolupament econòmic, d’habitatge i d’educació, que preveia una partida de sis milions d’euros per destinar a aquestes noves instal·lacions. El Govern destina a l'ampliació una partida és de sis milions d'euros per poder reformar les infraestructures, dels quals 200.000 ja es van pressupostat el 2022 i la resta en plurianuals fins al 2025. Vilarrubla ha afirmat que el nou local "donarà una resposta satisfactòria a les necessitats que tindrà la universitat".
El contracte estipula que a partit del quart any, el lloguer serà de 17.220 euros mensuals
El rector, Miquel Nicolau s'ha congratulat per la signatura del conveni i ha afegit que "el proper pas ha de ser el de la residència universitària". Tot i que la pandèmia ha endarrerit la seva posada en marxa, ha indicat que l'actuació arribarà "en un moment idoni", ja que l'UdA es troba en un moment en el qual se li ha incrementat el pressupost i també ha crescut notablement en el nombre d'estudiants i de titulacions. "La veritat és que tenim per endavant molts projectes que volem desenvolupar en els propers anys i, realment, ens feia falta aquest espai per tirar-los endavant amb garanties", ha afegit. El contracte preveu un preu d’arrendament inicial de sis euros/m2. El text també estipula una carència de la renda del 100% els dos primers anys, i del 50% el tercer.
La carència de rendes és un període de temps que acorden propietari i inquilí, amb l’objectiu de fer algunes obres o millores abans d’entrar a ocupar l’habitatge, oficina o local comercial que s’ha arrendat. D'aquesta manera, el preu mensual de sis euros per metre quadrat es començarà a aplicar el quart any el que suposarà un pagament de 17.220 euros per cada mes. El Govern, que és qui s’encarregarà de les obres d’adaptació necessàries, també s’ha compromès a mantenir la façana amb l’estètica actual.