Segons el conveni signat, els nous programes virtuals permetran als estudiants d’ambdues universitats obtenir el títol oficial de bàtxelor de l’Estat andorrà a través de l’UdA amb la superació de 180 crèdits i l’obtenció del títol oficial de grau de l’Estat espanyol a través de la UOC amb la superació de 66 crèdits addicionals.
Minoves ha destacat que actualment hi ha 110 estudiants fent les dobles titulacions que ja s’ofereixen en comunicació, humanitats, llengua catalana i dret. Amb les noves formacions, el rector de l’UdA ha posat en valor el fet de tenir la capacitat de “formar persones del sector públic i del privat sobre qüestions de tanta rellevància” pel moment que viu el país. Així, ha recordat que ja es va oferir un curs d’integració europea que limitava les places a 35 “i hem tingut moltes demandes”, per tant, se’n farà una segona edició i confia que això confirmi l’interès, també, pels nous bàtxelors. “Això vol dir que hi ha una necessitat al país i són formacions que podem donar de manera reglada”.
L’acord que s’ha signat avui també preveu incentivar la recerca amb estades que podran fer els doctorands i investigadors a una universitat i altra i s’ha previst també una “cotutela” de tesis doctorals. Finalment, s’han previst descomptes per la personal investigador que cursi programes de doctorat a la UOC.
Durant la firma del conveni, els dos rectors han destacat les excel·lents relacions entre les dues universitats. “La relació de l’UdA amb la UOC és històrica, estratègica i fundacional”, ha defensat Minoves, que també ha volgut destacat el fet que les formacions s’imparteixen català.
De la seva banda, la rectora de la UOC, Àngels Fitó, ha posat en valor “la vocació de servei públic” de les dues universitats i ha citat tres pilars fonamentals per afrontar el futur: el coneixement i per tant, tot el que té a veure amb la recerca, que ho considera clau per a la “legitimitat i credibilitat”; la tecnologia i com acompanyar els estudiants perquè siguin competents en aquesta matèria; i finalment, la sostenibilitat i les aliances. “Les universitats seran o no segons la capacitat que tinguin d’aliar-se”, ha afirmat la rectora.
De cara al futur, es planteja poder oferir un bàtxelor d’història i també s’exploren possibilitats entemes de formació de competències ciutadanes, idiomes, àmbits com la nutrició i sobretot, col·laboracions en formació continuada.
Comentaris (3)