L’UdA impartirà un curs d’extensió universitària sobre la transversalitat del Consell General

El síndic Carles Ensenyat ha signat aquest dilluns el primer conveni amb la institució educativa que regeix Juli Minoves per posar en marxa un curs que podrà comptar amb 35 alumnes en aquesta primera edició

El síndic general, Carles Ensenyat, signant el conveni amb el rector de l'UdA, Juli Minoves.
El síndic general, Carles Ensenyat, signant el conveni amb el rector de l'UdA, Juli Minoves. M. E.

El Consell General ha signat aquest dilluns un conveni amb la Universitat d’Andorra perquè es comenci a impartir un curs d’extensió universitària anomenat ‘El Consell General d’Andorra: passat i present d’una institució’, que tractarà sobre la història del parlament andorrà i els seus vincles amb altres països europeus. El coordinador d’aquesta matèria, Carles Gascón, ha especificat que hi haurà divuit professors vinculats al món de la història, les ciències jurídiques i polítiques, i el patrimoni, i  es pretendrà donar  “una visió absolutament transversal del que és la institució”.

Tant Ensenyat com Minoves han segellat aquest matí el conveni, que serà el primer que se signa entre el Consell General i la Universitat d’Andorra. “És un acte important perquè mai s’havia fet. Volem donar a conèixer millor el Consell General, que és la institució més antiga del país, abans fins i tot que els mateixos pariatges. Quan es crea el Consell arrela més enllà dels pariatges, i el fet de donar-ho a conèixer de la mà d’una universitat i de persones prestigioses com el Carles Gascón o els professors que impartiran les classes ens prestigia com a país i com a institució”, ha explicat el síndic, donant unes pinzellades del que serà aquest nou curs.

Per la seva part, el rector de l’UdA, Juli Minoves, també s’ha congratulat per la signatura del conveni: “S’ha estructurat com un curs d’extensió universitària i entra dins la normalitat dels cursos que donem. Com a institució pública del país estem ajudant i creant coneixement i ciència al voltant d’una institució fonamental per al nostre país com és el Consell General”, ha iniciat Minoves. “Hi haurà molts experts en cadascuna de les qüestions que es debatran, a nivell històric, començant des dels inicis fins al dia d’avui, amb historiadors, juristes, politòlegs, etc”, detalla el rector, que assegura que a partir d’ara començaran a fer-ne publicitat.

El coordinador d’aquest curs serà l’historiador català Carles Gascón, i es titularà ‘El Consell General d’Andorra: passat i present d’una institució’. A més, és obert a tothom, i podrà acollir fins a 35 alumnes en aquesta primera edició, “El mateix títol ja dona bastantes pistes de què anirà. És una perspectiva del Consell General d’Andorra, una de les principals institucions del país, vist amb una perspectiva històrica, però no només això. També crea un interès a què es conegui com funciona la institució avui en dia i quins vincles té amb la realitat parlamentària d’altres països d’Europa, que en té molts més enllà de les seves especificitats”, ha resumit Gascón, que serà un dels encarregats d’impartir la matèria. “Hem aplegat un total de divuit professors vinculats amb el món de la història i de les ciències jurídiques i polítiques, i fins i tot amb el món del patrimoni, per donar una visió absolutament transversal del que és la institució”

Comentaris

Trending