El SEP clama contra la inacció de Funció Pública i amenaça amb mobilitzacions

La reunió entre el sindicat i el ministeri ha acabat sense cap proposta sobre la graella salarial o la carrera professional i Marc Cornella els ha demanat un termini de temps fins al març per presentar-los un full de ruta; els docents han estat taxatius i asseguren que “se’ns ha acabat la paciència”

Una assemblea del SEP. Albert Sanjuan

El Sindicat de l’Ensenyament Públic treu foc pels queixals després de la reunió que ha mantingut aquest dijous amb el secretari d’Estat de Funció Pública, Marc Cornella per tractar la qüestió de la graella salarial i també de la carrera professional. Dos punts que no han tingut resposta i, en cas del primer, els han demanat un termini de temps fins al març per presentar-los un full de ruta. El secretari general, Sergi Esteves, ha estat clar i contundent: “Se’ns ha acabat la paciència”. En aquest sentit, assenyala que en l’assemblea prevista per a mitjan gener es plantejaran accions de protesta com una manifestació o una vaga.

La trobada ha durat una hora, però no se n’ha tret aigua clara i això ha encès els ànims dels docents perquè “fa un any i mig que mostrem les nostres reclamacions i aspectes urgents i ells encara no ens han presentat dades”. Segons Esteves, Funció Pública ja disposa dels resultats de l’estudi sobre la revisió de les graelles salarials, però abans els vol compartir amb la resta de ministeris i després els presentarà als sindicats. En aquest sentit, Cornella els ha demanat que s’esperin fins al març per presentar el full de ruta i implantar accions concretes.

Esteves lamenta que “no hagin portat cap pla plurianual i arriba un punt que la gent s’ha cansat”

El secretari general del SEP assenyala que un dels problemes rau amb el canvi de la Llei de la funció pública del 2001 quan “en aquell moment se’ns va treure complements als funcionaris d’Educació que se sumaven a la base salarial, com per exemple les titulacions”. Afegeix que “no hem tingut opció de tenir-ne més enllà dels d’antiguitat i genera una manca d’equitat. De fet, els que van entrar abans dels canvis legislatius poden cobrar mil euros més que la resta”. Sergi Esteves lamenta que “som el cos de la funció pública que menys cobra de mitjana estem molt infravalorats”.

Pel que fa a la carrera professional, critica que “encara no se’ns hagi explicat com es vol implantar i com s’introduiran els funcionaris que ja estan dins del cos”. Lamenta que “no hagin portat cap pla plurianual i arriba un punt que la gent s’ha cansat”.

Des del SEP amenacen amb mobilitzacions o fins i tot una vaga. A mitjan gener està prevista una assemblea en què els afiliats han de decidir si s’emprenen accions de protesta o es decideix atorgar aquest marge de temps al ministeri.