El SEP admet que “ens sorprèn que es demani menys titulació a un cap d’àrea que a un professor”

El sindicat de docents demana centrar el debat en “els processos a millorar” que en el nom i cognoms de les persones concretes que es puguin trobar implicades en determinades posicions

Material de promoció del SEP. ARXIU / SEP

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) reconeix que “ens sorprèn que es demani menys titulació per a un cap d’àrea que per un professor”, però considera que el debat que es genera al tomb d’alguns edictes s’ha de focalitzar en “els processos a millorar” i no pas en les persones que en un moment donat es puguin veure implicades, més o menys directament, en un edicte concret. I és que hi ha molts aspectes en els concursos de l’administració, i en aquest cas en els dels docents, que es poden fer millor.

El secretari general del SEP, Sergi Esteves, respon d’aquesta manera a dos edictes que han aparegut internament fa pocs dies i que tenen a veure amb les places de cap d’àrea de Llengua Catalana i d’exàmens oficials. Si no hi ha sorpreses, el concurs només servirà per consolidar el lloc a les dues persones que, bé o malament, les ocupen actualment. I se’ls demana una titulació equivalent a un nivell 6A del marc andorrà de qualificacions, o sia, un batxelor o una ‘license’ quan per ser professor se sol·licita un segon cicle, és a dir un màster com a mínim.

Concurs de dues places de cap d’àrea a Educació que porten noms i cognoms

Esteves admet que aquesta demanda de requisits acadèmics és incongruent. I que s’hauria de demanar altres exigències. No coneix el cas de llengua catalana amb detall i creu que la plaça en joc sí que pot ser concorreguda. Però el lloc relatiu als exàmens oficials, explica, requereix una experiència que es podria exigir i que segurament poques persones tenen perquè l’actual titular del lloc fa anys i panys que està immersa en aquella tasca. De fet, deixa clar el màxim responsable del SEP, les dues principals implicades almenys en principi són afiliades al sindicat.

Per això, en certa manera, demana no centrar el debat “en els noms i els cognoms” i sí “en el procés”. I deixa clar que hi ha deficiències tant en processos relatius a mobilitat interna com amb els edictes. En aquest sentit, deixa clar Esteves, hi ha procediments “que s’estan fent d’unes maneres que no són les apropiades” i, per tant, se sol·licita al ministeri d’Educació que posi fil a l’agulla per millorar-los.

Etiquetes: