La renúncia al càrrec de la directora de l’Escola andorrana de Sant Julià obre diversos interrogants

Abans fins i tot de complir el període de prova, la màxima responsable del centre, que havia superat un concurs durant la passada primavera, ha dimitit, suposadament, en no sentir-se prou preparada per ocupar el lloc

Instal·lacions de l'Escola andorrana de Sant Julià.
Instal·lacions de l'Escola andorrana de Sant Julià. B. N.

La renúncia al càrrec de la docent que des d’aquest mateix curs ocupa la direcció de l’Escola andorrana de Sant Julià obre diversos interrogants. Un d’evident, qui ocuparà la seva plaça en poques setmanes, atès que aparentment no sembla que després del període vacacional nadalenc la docent segueixi en el lloc. L’altre menys clar però que té més impacte encara, a nivell jurídic, tant al ministeri d’Educació com al de Funció Pública. Com resoldre una dimissió d’algú que tot just es trobava en el període de prova d’una plaça que havia guanyat en un concurs.

En efecte, una cosa seria que l’administració resolgués que la funcionària en qüestió no hagués superat el període de prova. Però això no arribarà a ser així perquè abans que hagi arribat qualsevol avaluació la docent ja ha presentat la seva renúncia voluntària. La docent havia obtingut la plaça arran d’un concurs per a triar directors de centres educatius que es va fer la primavera passada. El fins llavors director de Sant Julià hauria estat enviat a Canillo i la direcció laurediana l’hauria passat a ocupar l’ara dimissionària.

“Si el seu antecessor era d’allò més flexible i laxe en alguns mecanismes i decisions, aquesta nova directora se n’ha anat al cantó oposat, un era molt laxe, l’altra extremadament rígida, i això ha generat un elevat descontentament”, han expressat fonts de l’entorn familiar d’alumnes de l’escola

Fonts consultades properes al ministeri d’Educació han assegurat que la renúncia té a veure amb el fet que la docent no se sentiria, una vegada posada a lloc, prou preparada per les funcions que ha de realitzar. No es veuria prou capaç alhora que no l’ompliria la feina a realitzar. Altres fonts, però, han assegurat, que aquest desengany vindria causat per l’enfrontament o la resposta negativa a moltes de les seves propostes que hauria rebut tant per part d’altres membres del claustre com per part dels pares, descontents amb algunes de les seves decisions.

“Si el seu antecessor era d’allò més flexible i laxe en alguns mecanismes i decisions, aquesta nova directora se n’ha anat al cantó oposat, un era molt laxe, l’altra extremadament rígida, i això ha generat un elevat descontentament”, han expressat fonts de l’entorn familiar d’alumnes de l’escola. Hi ha hagut decisions, com per exemple suprimir la castanyada per a alguns nivells d’escolars, o deixar sense efecte altres activitats que estaven plenament arrelades a l’escola que no han agradat ni poc ni gens ni a pares ni a mares ni als altres docents.

En tot cas, el ministeri ha de resoldre la qüestió jurídica relacionada amb la plaça a la qual renuncia la docent i, també, ha de trobar un recanvi per a la direcció. Hores d’ara no hi ha cap decisió presa a l’efecte, segons les fonts consultades. En els puzles que tot sovint ha de fer el ministeri cada primavera estiu, aquest hivern se li afegeixen dues peces més. De dues persones fins ara amb responsabilitats públiques i que tenen plaça de docent.

En efecte, dues cònsols menors que ho deixen de ser, la laurediana Mireia Codina i l’ordinenca Eva Choy són docents amb reserva de plaça i ja han sol·licitat el reingrés a la funció pública, a la tasca docent. L’una te a priori lloc de retorn a Andorra la Vella i, l’altra, a Ordino, malgrat que no correspongui necessàriament al darrer lloc que van ocupar abans de fer el salt a la primera línia política de forma exclusiva. Choy, per exemple, era cap d’estudis d’FP.

Comentaris (15)

Trending