Aquesta decisió s’ha exposat davant els assistents a l’assemblea general ordinària recentment celebrada. Fa temps que es treballa en el projecte de vigilància de patis i l’AMPAEA considera que té la proposta suficientment madura com per començar-la a implementar, en forma de prova limitada aquest curs vinent i “agafant-los tots de cop” a partir del setembre del 2025. L’elecció d’Escaldes i de Canillo per fer la prova pilot, han indicat les fonts, no s’ha fet a l’atzar.
En efecte, el cas escaldenc, es tracta d’un centre gran i de certa complexitat. A més, les dependències del pati es comparteixen entre l’Escola andorrana i el col·legi espanyol María Moliner. A més, hi ha espais “especials”, segons que han indicat les fonts, que han deixat clar que en el cas d’Escaldes hi ha una dificultat que es vol posar a prova. En canvi, en el cas de Canillo es tracta d’un centre petit que també cal provar per aplicar posteriorment a d’altres escoles de similars característiques.
MENJADORS
Un altre dels aspectes sobre els quals es va informar durant l’assemblea, i que evidentment és de l’interès dels pares i mares són els preus dels menjadors. En el cas dels socis de l’AMPAEA, el menjador de maternal i primera ensenyança té un peu de 63,40 euros al mes que passen a ser 67 euros mensuals si no s’és soci. En el mateixos supòsits però per als alumnes de segona ensenyança i batxillerat, els preus mensuals són de 69 euros i de 73,50.
Encara hi ha una altra especificitat, la del menjador de quatre dies en el cas de la segona ensenyança d’Encamp. Té un cost mensual de 64,50 euros per als socis de l’AMPAEA i 69 euros al mes per als que no estan associats. Durant l’assemblea també es va aprovar mantenir un descompte d’un 2% a la quota de menjador per a les famílies monoparentals i nombroses. El preu de soci és de 18 euros anuals per cada alumne.
L’assemblea també ha aprovat la continuïtat de la gestió de la cuina de l’escola francesa de Sant Julià de Lòria el proper curs. “Ells estan contents i l’AMPAEA pot continuar assumint el servei”
L’assemblea també ha aprovat la continuïtat de la gestió de la cuina de l’escola francesa de Sant Julià de Lòria el proper curs. Això sí, el preu passarà de 90 euros a 95, cinc euros més del que s’ha estat cobrant el segon tram d’aquest curs que ara acaba. Fonts de l’AMPAEA han indicat que els pares i mares de l’escola francesa laurediana, i la seva associació (Apacef), “estan contents i l’AMPAEA pot continuar assumint el servei”. D’aquí que s’hagi renovat l’entesa. Ara bé, no pas com en el cas de Canillo o Ordino, on l’associació de l’Escola andorrana assumeix el servei, també, dels centres francesos.
En aquests casos, es comparteixen instal·lacions. Tant el menjador com la cuina de Canillo i Ordino són els mateixos per als alumnes del centre andorrà com del centre francès. D’aquí que la mensualitat sigui quelcom més barata. En tot cas, els alumnes que dinen procedents de les escoles franceses ordinenca o canillenca abonen l’equivalent a un alumne no soci de l’AMPAEA. Però aquest no és el cas de Sant Julià.
Per a l’escola francesa laurediana es va haver de fer “un estudi de costos” per veure quin era el preu que es podia fer. En aquest cas, hi ha dues cuines i, per tant, l’AMPAEA havia d’incorporar una cuina més al seu ‘catàleg’ de serveis. Certament, del cost d’una part del personal, especialment el de control, se’n fa càrrec l’Apacef, però això no era suficient per abaratir el cost fins a poder oferir un tiquet com el dels altres centres. En tot cas, a Sant Julià, els 90 euros, ara 95, els sembla raonable. Més encara després dels problemes que havien arrossegat els darrers temps.
Comentaris (11)