Minoves ha explicat que des que és rector “ens hem reunit diverses vegades i hi ha un interès compartit” perquè la residència pugui ser una realitat. Ara bé, ha deixat clar que “cal afinar de quina manera es farà, la missió, determinar ben bé on es farà...”. I en aquest darrer punt la preferència del rector és clara: “que sigui a prop de la plaça Germandat”, per la qual cosa l’antic hotel Pol ho posaria “relativament fàcil”.
Amb tot, admet que es tracta d’una proposta “a mitjà termini” perquè a banda de la decisió, cal comptar amb el temps que portaria rehabilitar l’hotel. Per això Minoves insisteix que abans que res cal definir “molt bé el model de gestió o el preu”, i aquí ha manifestat que “la voluntat de l’UdA és que sigui una residència assequible per als estudiants”. Per poder tenir aquests aspectes clars la universitat ha dut a terme una enquesta entre els alumnes per copsar l’interès que tindria la residència i els preus que podrien arribar a pagar. “Estem molt a favor de crear una residència i volem una residència amb vocació pública per a una universitat amb vocació pública”.
UNIVERSITATS PRIVADES
D’altra banda, qüestionat sobre la proliferació d’universitats privades en línia que hi ha hagut al país i si des del Govern es fan els controls pertinents per garantir la qualitat dels estudis que ofereixen, ha assegurat Minoves que “no em correspon parlar del que fan les altres universitats privades”. Des del seu punt de vista són “models molt diferents” i en cap cas hi veu la vocació de servei públic que sí que garanteix que té l’UdA.
Recordant que reben finançament públic, ha destacat les formacions que ofereixen, més enllà dels estudiants propis, com una formació sobre dret penal que s’imparteix a la policia o altres formacions que s’han fet a altres cossos especials, per exemple, en matèria de salut mental.
De la mateixa manera ha remarcat la presencialitat com a factor diferencial que ofereix una “funció social”. Diu que la universitat acull un terç del estudiants del país i que ja ha donat més de 100.000 diplomes, a més, ha remarcat, els estudiants que finalitzen la seva formació aquí “en sis mesos troben feines, bones feines i ben remunerades”, per tant, també hi ha una contribució en “l’ascensor social”. Així, ha conclòs que “són models diferents i correspon a l’Estat decidir quin model educatiu vol en general”.
Tot plegat mentre Espanya ha anunciat aquesta setmana que endurirà els criteris per autoritzar la creació de noves universitat privades. En paraules del president espanyol, Pedro Sánchez, el reial decret que s’ha decidit aprovar ha d’evitar que hi hagi centres que es converteixin en “màquines expenedores de títols”.
Comentaris (7)