Minoves apel·la a la “unitat” per calmar les aigües a l’UdA i ofereix diàleg a la resta de candidats

El nou rector ha pres possessió del càrrec aquest dimarts amb les prioritats les oportunitats que poden sorgir amb l’acord d’associació amb la UE i “consolidar un primer cicle potent”

Miquel Nicolau passant el testimoni a Juli Minoves. Albert Sanjuan

Juli Minoves s’ha convertit aquest dimarts en el tercer rector de la Universitat d’Andorra. Ha agafat el testimoni de Miquel Nicolau, que ha posat punt final a nou anys al capdavant del centre públic d’ensenyament superior. Ha estat un acte de traspàs marcat pel clima enrarit que es viu després dels resultats de l’elecció de Minoves i el fet que l’establishment no hagi pogut continuar al capdavant. L’exministre i catedràtic ha apel·lat al “diàleg i a la unitat” i ha anunciat que “una de les primeres coses que faré serà reunir-me amb la resta de candidats per conèixer les seves propostes”.

Minoves vol començar el mandat de cinc anys posant pau i harmonia en el si de l’UdA després d’unes setmanes convulses i amb un clima molt enrarit, un cop es van conèixer els resultats de l’elecció del nou rector. “Parlant, la gent s’entén”, ha posat de manifest i, per aquest motiu, ha apel·lat al “diàleg” i a la “unitat” per resoldre la mala maror. Remarca que la universitat “és un lloc d’identitat i de servei públic i a mi em toca escoltar”. Per aquest motiu, una de les primeres accions que durà a terme serà “fer una reunió amb la resta de candidats per veure les propostes que portaven”. No ha tancat la porta al fet de poder crear com una mena de comissió per integrar-los. També té previst parlar amb professors, estudiants i els representants al Consell Universitari “per veure com enfoquem els pròxims cinc anys.

El nou rector ha deixat clar que “vinc amb ganes, il·lusió, empenta i esperit constructiu”. Considera que “és important construir un futur a sobre del qual ja existeix”

El nou rector ha deixat clar que “vinc amb ganes, il·lusió, empenta i esperit constructiu”. Considera que “és important construir un futur a sobre del qual ja existeix”. En el seu discurs ha recordat que “he dedicat mitja vida al servei públic i l’altra al món acadèmic. Per tant, porto una experiència no només europea, sinó de més enllà, que pot ser interessant davant l’acord d’associació amb la Unió Europea. Precisament, una de les prioritats, passa per aquest acostament a Europa i atraure estudiants de fora. També vol consolidar “un primer cicle potent”. L’ampliació de les instal·lacions a l’antiga Fàbrica Reig i disposar d’una residència universitària són aspectes que haurà d’estar-hi a sobre.

Per la seva part, el rector sortint Miquel Nicolau ha remarcat que “avui és un dia especial i de festa”. En la seva al·locució de comiat, ha posat en relleu que “l’UdA ha de continuar sent un referent de l’ensenyament superior, progrés i recerca”. Assegura que “ha estat un honor estar al capdavant durant 9 anys i ser el rector ha estat la culminació de la meva carrera professional”. Ha aprofitat la jornada per agrair el treball i el suport i ha demanat als estudiants que “sigueu actius per transformar la universitat”.

ESPOT VEU “NORMAL” LA DISPARITAT DE CRITERIS

El cap de Govern, Xavier Espot,  ha considerat que “és normal i sa que hi pugui haver una disparitat de criteris en la votació del rector”. Considera que “hi ha pogut haver algun estira-i-arronsa, però tothom té clar que la comunitat universitària li ha de donar suport en el mandat”.

El procés per elegir rector dessagna l’UdA

De Juli Minoves n’ha destacat el coneixement que té del món universitari i que pot donar l’impuls al centre en el context d’acostament a Europa, sobretot per acollir-se als programes que ara estan vetats. “Això ha de convertir l’UdA en una institució molt més potent i competitiva i situar Sant Julià com un pol d’atracció de l’ensenyament superior”, ha conclòs.

Etiquetes: