S’habilitarà un telèfon directe amb Inspecció d’Educació per comunicar casos d’assetjament

El nou reglament d’escolarització en format no presencial acollirà, aproximadament, cinc alumnes i s’observarà el seu treball individual per aplicar, o no, el protocol d’absentisme

Quitxalla jugant al pati de l'Escola andorrana de Sant Julià.
Quitxalla jugant al pati de l'Escola andorrana de Sant Julià. ARXIU

Un dels grans projectes que ha presentat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la compareixença on ha facilitat les dades de l’inici de curs ha estat la prevenció de l’assetjament escolar. Concretament, el nou telèfon que s’habilitarà properament i que serà una via directa amb Inspecció per poder comunicar els casos. Així mateix, i a petició de la consellera socialdemòcrata, Susanna Vela, ha concretat que el nou reglament d’escolarització no presencial regularà la situació d’aproximadament cinc alumnes, als quals se’ls podrà aplicar el protocol d’absentisme.

La setmana passada l’Altaveu avançava que el ministeri tenia l’objectiu de potenciar els protocols d’assetjament i, sobretot, facilitar les vies de comunicació directes. En aquest punt, Vilarrubla ha explicat que es facilitarà un número de telèfon específic perquè les famílies que detectin un cas i el vulguin comunicar de forma directa, o que considerin que no s’està actuant correctament, ho puguin fer. “Volem oferir el màxim de possibilitats perquè ens arribin tots els casos”, ha remarcat Vilarrubla. La forma més fàcil, ha assenyalat la ministra, “seria parlar amb el tutor o la direcció del centre”. Malgrat això, però, s’afegeix aquesta nova línia.

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.

Relacionat

Educació busca fórmules perquè les escoles hagin de comunicar els casos d’assetjament

Actualment qualsevol pare o família que ho considerés convenient podia posar-se en contacte directe amb el ministeri per tractar qualsevol tema que el preocupés, “un dels avantatges de ser un país petit”. Amb aquest nou telèfon, però, s’obri una porta més que se suma a les que ja estaven vigents. “El pot fer servir qualsevol persona que cregui que no ha estat prou escoltat per qualsevol dels seus interlocutors, tenint aquest número directe no s’ha de pensar quins són els canals que té, el pot fer servir sense problema”, ha explicat Vilarrubla. És un telèfon que està disponible per tothom, però s’entén que seran les famílies qui més el faran servir.

“Un reglament per posar negre sobre blanc”

Durant la compareixença, i a petició de Vela, s’ha parlat sobre el nou reglament per a la formació en format no presencial, que serà per a aquells alumnes que tenen una malaltia de llarga durada o que no volen acudir al centre per motius religiosos. En aquest darrer sentit, Vilarrubla ha assenyalat que “únicament tenim un cas, i esperem que no hi hagi més”. D’aquesta manera el que es farà és ordenar una situació que porta produint-se des de fa temps i “posar negre sobre blanc” a aquells nens i joves que es veuen obligats o que requereixen estudiar des de casa. Actualment, Vilarrubla ha assenyalat que hi ha entre cinc i deu estudiants en aquest format, “són xifres que canvien contínuament”.

La clau per poder aplicar el protocol d’absentisme serà observar el pla de treball individual que s’aplica amb cadascun dels alumnes. “L’exigència de treball i els estàndards per tenir una titulació són els mateixos, però el ritme de treball és diferent i el que haurem de veure és si s’està seguint el pla o no, i perquè no s’està a la feina”, ha explicat Vilarrubla. En definitiva, el que fa aquest decret és “preveure totes les situacions, quedar-se a casa no vol dir no haver de ser exigents amb els aprenentatges”.

Etiquetes

Comentaris

Trending