Govern treu ferro al tancament d’universitats privades sempre que es doni sortida als alumnes

Jover apunta que la decisió de La Salle, igual que en el seu dia la facultat de les Valls, entra dins la lògica “d’institucions privades que són un element empresarial i que tenen el seu risc”

Un moment de l'acte d'inauguració de la Universitat Oberta la Salle.
Un moment de l'acte d'inauguració de la Universitat Oberta la Salle.

Govern ha fet un pas més per confirmar el tancament de la Universitat Oberta de la Salle. A petició dels mateixos impulsors del projecte educatiu ara fallit, s’ha aprovat la llei que ha de revocar l’autorització que, en el seu dia, se li va concedir per impartir formació al Principat. El text haurà de ser validat ara pel Consell General. Des de l’executiu es treu ferro a la situació, que es vol emmarcar en un context d’iniciatives privades “amb risc” i es deixa clar que s’ha donat solució a tots els alumnes matriculats.

Amb la de la Salle serà la segona universitat privada que veu com el seu projecte a Andorra acaba estimbant-se. Ja havia succeït fa uns anys amb la facultat d’odontologia de les Valls. Tots dos centres havien estat autoritzats per llei i, tal com ja va passar amb el de formació de dentistes, ara cal també revocar el permís amb un projecte legislatiu. Aquest s’ha aprovat en la reunió del consell de ministres d’aquest dimecres i, ara, es tramitarà al Consell General.

El portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que la llei es tira endavant “a demanda del mateix centre”, tot destacant que, durant els seus anys de funcionament, ha atorgat 79 titulacions d’Estat. També ha explicat que “el tancament s’ha fet de forma progressiva” i que, de fet, “aquest curs ja no hi havia cap matriculat”. Als estudiants que no havien pogut completar les formacions, “se’ls ha trobat solució a altres centres”.

Logotip de la UOLS

Relacionat

La Universitat Oberta La Salle tanca suposadament per reinventar-se

Justament això és un dels punts que, per a l’executiu, s’ha de garantir en aquests projectes educatius. “Han de ser garantistes amb els alumnes i, en tots dos casos, ho han estat”, ha apuntat el portaveu. Per això, ha tret ferro al fet que ja siguin dues les universitats privades que han obert al país però que finalment no han reeixit. “Una institució d’ensenyament superior, quan és privada, no deixa de ser un element empresarial amb un risc”, ha recordat. Per tant, si no funcionen, el que es vol prioritzar és que no es deixi penjats als estudiants. “Mentre tinguem garanties per no deixar-los en situació delicada, hem d’entendre que són entitats privades que poden tancar”, ha apuntat.

I, per això, la voluntat del Govern és seguir treballant per atreure centres d’aquest tipus. “Per la nostra situació geogràfica i pel plurilingüisme, tenim un atractiu per a aquests projectes”, ha apuntat. A banda, ha indicat, “ens serveixen per formar els recursos humans del país i també és una activitat que ajuda a la diversificació econòmica”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending