L’escola de Santa Coloma recorda que “és un lloc formal” i treu ferro a la polèmica del vestuari

La directora de l’andorrana de segona ensenyança assegura que molt majoritàriament la normativa s’ha acceptat bé i que hi ha uns “valors mínims” que s’han de respectar i “ens hi posarem forts”

La directora de l'escola de Santa Coloma, Olga Moreno.
La directora de l'escola de Santa Coloma, Olga Moreno. Toni Solanelles

L’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma viu amb molta més normalitat del que alguns pocs alumnes dels cursos més elevats del centre han volgut fer veure. Així ho ha assegurat la directora del centre, Olga Moreno, que ha tret ferro “a la polseguera” i ha assegurat que “el 90% o més de les famílies veuen bé” la normativa de convivència que es va acordar a final de l’estiu passat i que s’ha acabat consensuat a l’inici d’aquest curs amb la junta d’escola. Moreno ha recordat que “l’escola és un espai formal”.

La directora del centre ha admès que hi va haver un parell o tres de dies de queixes perquè quan el primer dia de classe es va presentar la normativa alguns alumnes no ho van acabar d’entre. Moreno ha deixat clar que la normativa “no s’ha fet amb cap ànim repressiu” però que és evident que hi ha d’haver “un codi de vestimenta” i com a institució que és, a l’escola hi ha d’haver uns mínims. “Quan es va a una església s’ha d’anar d’una manera, quan es va a la discoteca d’una altra i a l’escola d’una altra”.

Una de les creus i tops 'conflictius'.

Relacionat

Els alumnes de Santa Coloma faran noves protestes si no es flexibilitza la norma de la vestimenta

Olga Moreno ha reconegut que després de convocar delegats i subdelegats de classe per explicar-los els canvis normatius alguns dels altres alumnes, “com que no van sentir el que volien escoltar, que era que podrien anar com volguessin” s’haurien revolucionat i haurien iniciat una reivindicació amplificant les prohibicions fins a un límit que a parer de la directora no hi són de cap manera.

“És la seva estratègia”, ha afirmat Moreno alhora que ha dit que “l’escola ha de passar uns valors” i com que s’ha acordat el que s’ha acordat -que en cap cas és que no es pugui anar amb pantaló curt, ‘leggins’ arrapats o faldilla curta però sí sense ‘shorts’ mostrant les natges o escots pronunciats o pantalons abaixats mostrant el cul- “ens hi posarem forts” en la defensa del seu compliment. Moreno també ha negat haver fet retirar petites creus en arracades, una altra cosa és que aquestes creus “siguin ostentoses. Però ara s’han posat de moda aquestes petites creus i, a més, els queden molt bé”, ha dit la directora mostrant un to conciliador.

CARTA A LES FAMÍLIES

Moreno, que ha explicat que els alumnes “més petits” van acceptar la normativa sense problemes i, en canvi, alguns dels més grans van mostrar el seu “desacord”, ha informat aquest dilluns que “s’ha enviat una carta a les famílies” tot exposant perquè es va modificar i perquè s’ha tirat endavant la normativa que “s’ha de respectar”. Segons la directora del centre, a final del curs passat, amb l’estiu en marxa, la vestimenta era poc curosa i per això s’ha canviat el codi de conducta perquè a l’escola s’ha de garantir “una convivència”.

IMG 20220926 144805
Una imatge de l'exterior de l'escola.

La directora ha assegurat que el 90% de les famílies “són favorables a què posem aquests valors”, que es van acordar per la junta de l’escola, on hi són representats tant els pares com els alumnes, ha recordat Moreno, que ha assegurat que excepte alguns pocs dies i protagonitzat per uns pocs alumnes, el comportament i l’ambient sempre ha estat marcat per “la tranquil·litat i l’harmonia”. Per tant, “no entenc la polèmica”. També ha restat ferro a la plantada en forma de seguda.

Al fons, l'escola de Santa Coloma.

Relacionat

“No es pot portar roba excessivament ajustada, escotada o curta”

Olga Moreno ha fet una crida a emprar “el sentit comú” i ha recordat que en la trobada amb els delegats i els subdelegats “de totes les aules” que es va fer els primers dies del curs es va dur a terme un procés d’explicació a “nivell reflexiu i valoratiu” per deixar clar que “tot té un sentit i un significat”. I que en gran mesura l’alumnat ho va acceptar “molt bé”. Els promotors de la reivindicació contrària a la normativa de convivència són “un grup molt molt reduït, potser no arriba ni a cinc alumnes”.

Comentaris (21)

Trending