Les responsables del projecte, Maria Garcia i Elisa Bonvilà, educadores del servei Progrés de la FPNSM, han explicat que “la idea és ampliar la mirada cap a les persones amb diversitat funcional i fer-les visibles a l’escola. Hi ha discapacitats, malalties i trastorns del desenvolupament que no es veuen a simple vista, però que igualment es pateixen. Sovint, la casuística de cada alumne repercuteix en les seves relacions socials i, com a conseqüència, moltes vegades es troben aïllats de la resta de companys”.
Al llarg de les sessions, els alumnes reflexionaran sobre la invisibilitat social de malalties poc conegudes com ara la pell de papallona, els ossos de vidre, el trastorn de l’espectre autista (TEA) o la discapacitat intel·lectual, entre altres.
Mercè Riu, cap d'estudis de l’escola ha manifestat que “ens sentim orgullosos de tirar endavant aquest projecte, ja que la inclusivitat és un dels nostres fonaments pedagògics. És un tema que ja fa anys que estem desenvolupant, però ara s'ha millorat incloent activitats i jocs de rol per fer-lo més vivencial i significatiu per a tots els alumnes. Aquest any es farà a primer curs, però es té la intenció de fer-lo extensiu a tot el cicle, així com reprendre'l en cursos posteriors”.
Progrés és el servei de la FPNSM que proporciona i gestiona, d’acord amb les comissions d’escolarització del ministeri d’Educació, suports educatius i terapèutics als centres escolars del país per contribuir al ple desenvolupament dels alumnes amb discapacitat. Les seves actuacions s’adapten a les especificitats de cada sistema educatiu.
Comentaris