Reduir l’interinatge estructural, és a dir, el de llarga durada és un dels temes que, segons Baró “li volem donar una empenta a partir d’aquest curs”. Assenyala que “és una situació que cal resoldre tan aviat com sigui possible”, però al mateix temps remarca que “s’han de tenir en compte els imperatius pressupostaris”. L’objectiu aquest curs és la consolidació d’entre 15 i 20 places i que podrien tenir incidència “en l’ensenyament en ciències socials i català”, ha apuntat el ministre. Això, exposa, “és un esforç decidit que permetrà enfortir la cohesió i l’homogeneïtat interna”.
BAIXES QUE NO ES COBREIXEN
D’altra banda, el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats també ha fet èmfasi en les baixes que docents que no es poden cobrir i que en el curs passat van ser un terç. En aquest sentit, ha explicat que han parlat amb representants dels sistemes educatius de fora del país “per veure si hi pot haver mobilitat”. Posa en relleu el problema de l’habitatge com un dels factors que frena l’arribada de professionals, així com la nova Llei del català, que segons, manifesta, “provoca una major demanda de professorat que d’oferta”. En l’àmbit salarial, Baró considera que “no crec que siguem tan poc competitius”. A la vegada, ha ressaltat que “tenim una borsa d’interinatge que ens permet fer front a una situació que no és alarmant”.
Finalment, també ha exposat que treballen amb el Sindicat d’Ensenyament Públic per tirar endavant la carrera professional. No ha concretat si serà una realitat el curs 2025-2026 com volen des del SEP perquè “és un tema complex, però el termini que demanen és raonable”.