Baró responia a la pregunta formulada per la consellera general d’Andorra Endavant, Noemí Amador. En aquest sentit, ha reiterat que el canvi serà gradual i no afectarà els alumnes que ja enguany han iniciat la formació amb Ipad. Aquests aparells els continuaran tenint fins al final del seu periple acadèmic, tot i que “es faran modificacions addicionals en el seu ús i es reforçarà la seguretat”. En aquests casos, ha remarcat, “no hi haurà canvis en les aplicacions”.
El ministre ha posat en relleu que no es tracta pas de fugir d’un model fallit. “No és un canvi d’un sistema ineficient a un altre”, ha indicat. Simplement, l’ús de dispositius electrònics “és una que cal millorar i aprofundir”. A la vegada, ha deixat clar que el nou model “no serà tampoc la panacea”, tot i que sí que s’eliminaran “alguns elements distorsionadors” que tenia l’eina. “La pantalla ha de ser un element important, però no pas l’únic de tot el procés”, ha comentat.
Baró també ha avançat que es vol assegurar que el nou sistema no suposa un volum de treball excessiu als membres del cos educatiu. “Treballarem en canvis en la feina del docent, amb models d’avaluació més clars i simplificats i que això no impliqui una sobrecàrrega ni una acumulació de tasques”, ha manifestat. Sobre el model d’avaluació, també ha apuntat que es buscarà “una fórmula més llegible” per a pares i alumnes.
DIGITALITZACIÓ A L’ADMINISTRACIÓ
Durant la sessió, Andorra Endavant s’ha interessat per la inversió en digitalització efectuada per Govern els darrers deu anys. Xavier Espot ha apuntat una mitjana d’entre 2,5 i 3,4 milions per exercici. La líder d’AE, Carine Montaner ha lamentat que, malgrat aquest diners gastats, al seu entendre la situació dista de ser idíl·lica. “La percepció de l’usuari és que aquesta digitalització és una bústia de PDFs i els funcionaris suen a l’hora d’entrar les dades i estan desbordats”, ha comentat la parlamentària. Espot ha admès que “no hem assolit la perfecció” però ha demanat “ser curosos a l’hora de fer segons quins diagnòstics”.