Aquesta jornada de dissabte, i després que l’Altaveu fes aflorar el neguit que hi ha especialment entre famílies d’estudiants de secundària de la Sagrada Família i que quedés clar que el Sant Ermengol té ara una llista d’espera de 46 estudiants -és a dir, pràcticament un 50% més de les places de batxillerat que oferta-, ja hi ha hagut diversos contactes entre responsables educatius per establir les bases de futurs contactes formals a partir de la setmana que ve.
Tots els actors intervinents consultats han coincidit en afirmar que la solució òptima passaria perquè la conselleria d’Educació de l’ambaixada espanyola a Andorra autoritzi una nova línia de batxillerat al Sant Ermengol o, en el seu defecte, a l’institut María Moliner, que també té llista d’espera. De fet, hi ha estudiants que es dupliquen. El batxillerat andorrà, aparentment, tampoc no pot absorbir més alumnat del que ja té ‘compromès’.
De fet, fonts properes al ministeri d’Educació i Universitats han reconegut que no estaven al cas d’aquestes dificultats perquè els estudiants de secundària de la Sagrada Família i el Janer puguin passar al batxillerat del Sant Ermengol. I han assegurat que els primers a posicionar-se, els primers moviments, s’han de donar entre els centres confessionals que operen Principat i, després, en el sistema educatiu espanyol. En tot cas, durant la setmana que ve es faran les comunicacions oficials, encara que aquest dissabte ja hi ha hagut uns primers contactes.
EL NEGUIT SEGUEIX
Mentrestant, entre les famílies segueix el neguit. L’Altaveu ha pogut comprovar com el ‘grup de crisi’ de la Sagrada Família, on se situa l’epicentre del malestar ara per ara, ha continuat aquest dissabte gent gestions per mirar de forçar moviments que facin que els estudiants dels dos centres confessionals que tallen a secundària no es quedin fora del Sant Ermengol -o com a mal menor del María Moliner- si així ho desitgen. Aquest dilluns hi ha d’haver una reunió amb la direcció de l’escola per decidir accions a fer i aclarir la situació.
Aquest dilluns hi ha d’haver una reunió amb la direcció de l’escola Sagrada Família amb les famílies els fills de les quals ara mateix no tenen plaça per aclarir la situació i decidir accions a fer
Perquè els estudiants estan convençuts que fa dos mesos, quan una delegació de la direcció del Sant Ermengol va acudir a la Sagrada Família a explicar el seu projecte, se’ls va assegurar que tindrien lloc garantit i que no calia, ni tan sols, que fessin una segona preinscripció. Hi ha de tot. Hi ha famílies que suposadament es van refiar d’aquest missatge i, d’altres, que sí que fan preinscriure’s al María Moliner. Els estudiants que s’han posat en contacte amb l’Altaveu han assegurat que el director de la Sagrada Família, Bernat Vilella, i la seva antecessora, Meritxell Vidal, i també la tutora de la única classe de quart d’ESO que hi ha al centre, Marta Segarra, van ser testimonis de l’exposició feta, entre altres, per la directora del Sant Ermengol, Maria Josep Pascual.
Pascual, però, ha negat que això fos així. La directora del centre del Roc de Sant Pere ha explicat que si bé és cert que “tradicionalment” els escolars de la Sagrada Família i del Janer acudeixen al Sant Ermengol a fer el batxillerat, això no sempre és així com va quedar ben clar l’estiu passat, quan es va triar de forma majoritària el María Moliner com a opció. Maria Josep Pascual ha explicat que es va acudir a la Sagrada Família a explicar directament “tot el procés que es viu al centre i la qüestió de les inscripcions” per tal que hi hagués la versió directa.
En aquest sentit, segons l’explicació de la directora del Sant Ermengol, s’hauria dit que “es donaria prioritat al Janer i a la Sagrada Família” però mai s’hauria assegurat res, alhora que es va advertir que la nota seria clau. Pascual ha lamentat les confusions i el fet que “des de primària a la Sagrada Família es digui” que hi ha lloc garantit al batxillerat del Sant Ermengol. En tot cas, Pascual ha assegurat que no hi ha res més que la pugui satisfer que trobar una solució a la problemàtica sorgida i que està pendent de si es pot obrir una quarta línia. Ara per ara, posar-la en marxa sense més, “seria il·legal”.
Comentaris (21)