La comissió de treball estarà formada per diferents tècnics de joventut, l’AMPAEA, agents de policia de proximitat, membres del claustre i l’equip directiu de les escoles, entre altres. La gerent de l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Andorrana, Mireia Muñoz, ha explicat que “l’avaluació constant ens ha de portar a treballar aspectes com el clima, l’espai migdia, així com els problemes que venen de fora i els que es creen a dins”.
Està clar que els múltiples incidents que hi ha hagut al centre de segona ensenyança d’Encamp hi té molt a veure en la posada en marxa d’aquesta comissió. Muñoz, posa en relleu que “aquests episodis poden venir per moltes coses com, per exemple la convivència dels mateixos infants o la poca tolerància”. Assenyala que “sempre hi ha sortides de to i conflictes com aquests n’hi poden haver en altres centres, tot i que no han transcendit”. Insisteix que “hi ha problemes de fora que entren a dins i d’altres que es creen a l’escola i surten fora. Són fets que provoquen que hi hagi malestar”.
Precisament, després de l’últim episodi, en què fins i tot va sortir lesionada una col·laboradora educativa, des d’Educació es va deixar clar que es revisaran els plans de convivència a les escoles de secundària. En aquest sentit, diu que “cal veure si això són fets puntuals i analitzar què és el que volem i quines intervencions podem fer”. Muñoz remarca que aquests processos de reflexió els han de portar a treure conclusions per tal que “l’alumne estigui segur i tranquil”.
INICI DE CURS
La reunió amb el ministeri d’Educació ha servit per exposar els canvis que s’han fet aquest inici de curs com per exemple els plans de millora constant dels centres a causa, en part, als mals resultats del darrer informe PISA.
El Pla per al bon ús de les tecnologies a les aules també se’ls ha exposat. Dotze accions, entre les quals hi ha l’avaluació de la competència digital, o la definició de les aules des de maternal. “Això ens afectarà a tots que implica a molts agents de la nostra societat per donar resposta a les situacions que ens podem trobar amb les noves tecnologies, ha remarcat”. Celebra que es compti amb les famílies i reconeix que “hi ha un mal ús a l’aula per part d’alguns alumnes”. Afegeix que “a vegades a casa no sabem si els nostres fills estan estudiant o jugant amb la tauleta”.
Mireia Muñoz considera una bona mesura que ara siguin les escoles les qui ofereixin el dispositiu i no sigui propietat de l’alumne perquè “hi haurà pàgines web que no s’hi podrà accedir”. Bardina també els ha deixat més tranquils perquè el programari del Chromebook és compatible amb els dispositius que es puguin tenir a casa. Així mateix, espera que es pugui determinar quantes hores poden estar exposats els alumnes a les noves tecnologies. Això, diu que provocarà que s’adaptin els plans d’estudi per tal que “entre l’oci digital i a l’escola no se superin les hores”.
Finalment, també s’han tractat aspectes com l’evolució del programa Esport-Estudi o el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència, entre altres.
Comentaris (7)