La despesa pública en educació assoleix la xifra més alta dels darrers sis anys

Sense tenir en compte les aportacions que fan Espanya i França, la xifra ha arribat als 85,6 milions d’euros el 2023, un 9,6% més que el curs anterior

Comentaris

Imatge d'una aula escolar.
Imatge d'una aula escolar. ARXIU

La despesa pública en educació del 2023 ha estat la més elevada dels darrers sis anys. Sense tenir en compte les aportacions que fan Espanya i França, s’han sumat 85,6 milions d’euros, el que suposa 7,4 milions superior el 2018 i 7,5 més que el 2022. De fet, l’increment respecte l’any anterior ha estat del 9,6%. El cicle més beneficiat ha estat la Primera ensenyança.

La despesa pública en educació a Andorra inclou la que es fa des del Govern, comuns, la Universitat d’Andorra, l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) i l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA), a més de les aportacions que fan Espanya i França per a la despesa educativa dels seus respectius sistemes educatius. Restant aquesta aportació, la despesa del 2023 fins als 85,6 milions d’euros. Si ho comparem amb els anys anteriors, fins al 2018, es tracta de la xifra més elevada. L’increment ha estat entre un i dos milions, tot i la caiguda que hi va haver el 2022 fins als 78,1 milions.

Despesa pública en educació.
Despesa pública en educació.

Segons les dades fetes públiques pel departament d’Estadística, els 85,6 milions representen un 8% del liquidat total de les Administracions públiques, tres dècimes percentuals inferiors en relació amb l’exercici anterior. Així mateix, la despesa pública en educació (sense l’aportació d’Espanya i França) representa un 2,5% amb relació al producte interior brut (PIB), el mateix percentatge de l’any anterior.

En termes de nivells educatius, la despesa total imputable juntament amb la qual fan Espanya i França és de 119 milions d’euros, un 7,2% més que el curs anterior. Principalment, s’observa en els nivells educatius d’escoles bressol (+9,2%), formació professional (+8,7%), batxillerat (+7,3%) i segona ensenyança (+6,4%).

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending