D’aquesta forma, tal com ha succeït prèviament amb la regulació del Raonador del Ciutadà i de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), amb l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior s’assoleix un consens entre totes les forces del Consell. La llei es va entrar conjuntament durant l’octubre, però es va aprofitar per fer alguns canvis en el treball en comissió, com ara esclarir encara més el règim d’incompatibilitats que afecta el seu màxim responsable. De fet, cal recordar, Isaac Galorbardes ja va deixar el càrrec de secretari de Relacions Internacionals de Demòcrates tenint en compte que el text indica que no es pot ser al mateix temps cap de l’entitat i estar a l’executiva de cap partit polític.
En les diferents intervencions, els parlamentaris han destacat el consens amb què s’ha treballat la llei i, sobretot, el pas endavant que suposa per a l’Agència. En aquest sentit, s’ha apuntat que, amb el text, l’entitat s’adapta als estàndards europeus a la vegada que es reforça “la independència i la transparència”.
D’aquesta forma, els parlamentaris s’han mostrat convençuts que la llei “ajudarà al reconeixement de l’AQUA a nivell internacional”. A banda, això també repercutirà en el “prestigi” dels diferents centres d’ensenyament superior que operen al Principat. Des del Govern també s’ha expressat la satisfacció pel resultat final del text.
Comentaris (1)