El Consell General s’acosta als més joves amb un videojoc ideat des de la Universitat d'Andorra

El creador és Joan Felip Dias i planteja una mena d’escape room per casa de la Vall adreçat a infants d'entre 10 i 12 anys que servirà per assolir coneixements sobre l'organització política i social del país

Presentació del videojoc sobre Casa de la Vall al Consell General

‘Aprendre jugant: Casa de la Vall, una porta a la història d’Andorra’ és el nom del videojoc que ha ideat Joan Felip Dias Rocha en el marc d’unes pràctiques a la Universitat d'Andorra i que el Consell General ha inclòs dins el projecte de Consell Obert. El videojoc, que està adreçat a infants d’entre 10 i 12 anys, serà accessible a través d'un QR a Casa de la Vall i també estarà disponible al web del Consell General.

 

Es tracta d'un recorregut virtual per l’exterior i interior de Casa de la Vall on l’usuari haurà d’nteractuar amb objectes i personatges presents dins de l’edifici per obtenir pistes. Aquestes pistes serviran per respondre preguntes sobre la història de la institució i així obtenir les claus que permeten obrir l’armari de les set claus i assolir el diploma final. El seu creador, Joan Felip Dias, explica que “el seu funcionament és com una mena d’escape room visualment molt senzill, però amb continguts molt complets pel que fa a l’organització política i social del país”. Dias, llicenciat en Humanitats i màster en Humanitats i Patrimoni digital per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Pompeu Fabra, ha dut a terme aquest projecte a la Universitat d’Andorra amb l’ajut d’Aleix Dorca, coordinador del grup de recerca de tecnologia; Cristina Yañez, professora i membre del grup de recerca interdisciplinari en educació, i Marc Bleda, doctorant i membre del grup de recerca també de tecnologia. Ha dedicat al disseny del joc més de 300 hores tot i que les pràctiques que estava fent no havien de superar les 150. La idea inicial era fer una web sobre les institucions més atractiva per als joves, però tot plegat va acabar derivant en aquest videojoc amb la dificultat que Dias no tenia cap experiència prèvia en programació, motiu pel qual, assegura que “és un prototip molt senzill que admet molts avenços i millores”.

El fet que aquest projecte hagi acabat formant part del Consell Obert ha estat fruit de la casualitat segons ha explicat la subsíndica Sandra Codina, ja que va saber que hi estaven treballant quan es van posar en contacte amb la UdA per obrir la biblioteca del Consell als estudiants. Quan van conèixer més en detall el projecte van veure clar “que seria una eina molt bona per visibilitzar Casa de la Vall i el Consell General als més petits. I això també és positiu perquè els pares també s’hi acostaran”.