Segons exposen un comunicat, en els darrers anys han estat testimonis d’una proliferació en la promoció i comercialització de serveis de suplantació acadèmica a través de les plataformes digitals. En aquest sentit, expliquen que són servis que “no només violen el principi d’integritat acadèmica”, sinó que també priven l’alumnat d’una experiència d’aprenentatge autèntica i els deixa “vulnerables a amenaces” com el robatori d’identitat, el xantatge i problemes de salut mental.
La suplantació acadèmica consisteix en què l’alumnat pagui a algú perquè faci treballs o exàmens en nom seu. Des de GAIN remarquen que això afecta “greument” la integritat de l’educació de l’alumnat i les qualificacions que finalment rep. “És frau acadèmic i compromet la credibilitat dels sistemes d’ensenyament superior arreu del món i la confiança de la societat en els professionals qualificats”, afirmen.
Treballant juntament amb GAIN, i revisant i mantenint les seves directrius comunitàries, l’AQUA creu que les principals plataformes en línia poden reduir significativament la visibilitat i l’impacte del contingut nociu anunciat per empreses de redacció de treballs i serveis de suplantació acadèmica. “Una associació entre GAIN i les influents plataformes en línia enviaria un missatge potent a nivell mundial sobre el valor dels assoliments acadèmics legítims i representaria un pas positiu cap a l’eliminació d’aquesta amenaça”, exposen.