El malestar del SEP ve perquè encara no hi ha resposta clara a les seves demandes sobre la carrera professional i la graella salarial. Educació treballa més directament tot el que està relacionat amb el primer aspecte. Baró ha reconegut que “és un tema complex i estem treballant amb un bon suport del Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya”. En aquest sentit, assegura que hi ha hagut moltes reunions, però encara no està del tot lligar. Aposta per “un programa d’etapes que permeti fer la transició des d’un punt de vista de la graella salarial”.
El titular d’Educació s’ha compromès a “accelerar tot el que podem sempre des de l’àmbit de la gradualitat”. Deixa clar que “possiblement no ens posarem d’acord amb uns objectius de màxims, però sí per un sistema d’etapes”.
Pel que fa a la graella salarial, diu que és una qüestió que es porta més des del ministeri de Funció Pública i el SEP “planteja qüestions que no estan del tot clares”. Com ja havia avançat l’Altaveu, la intenció d’Educació és la de trobar vies de solució i rebaixar la tensió.
El pròxim 21 de gener el sindicat ha convocat una assemblea per decidir quines accions emprèn o si prefereix esperar al març, termini el qual el secretari d’Estat de Funció Pública, Marc Cornella, ha demanat per presentar una proposta. És aquí on Ladislau Baró assegura que “posarem tot de la nostra part per trobar vies de solució”. Veu “legítim que es parli de mobilitzacions i de vagues. Entra en la normalitat”. Com havien manifestat fonts ministerials a aquest mitjà i avui ho ha confirmat “veiem amb preocupació aquesta situació i volem més pau en el clima laboral dels centres. Espera convèncer el SEP perquè “la intensitat reivindicativa sigui baixa”.