Muñoz ha fet una valoració positiva del primer trimestre de la prova pilot, tot assegurant que “a tots dos centres s’està valorant molt les intervencions que estem fent, el canvi de model i l’acompanyament que fem des de l’AMPAEA”. Actualment, hi ha dos coordinadors que “tenen una comunicació directa amb el centre, proposen activitats i intervenen en conflictes que puguin sorgir en la convivència”.
Representants de l’entitat van mantenir fa uns dies una reunió amb la directora de l’Escola Andorrana, Olga Moreno, la qual va posar a sobre de la taula d’ampliar aquest model a més centres educatius de primera ensenyança i la possibilitat de fer-ho també a segona, tot agafant el menjador i el pati. A ningú se li escapen els problemes que hi ha hagut aquest curs al centre d’Encamp i que es treballa per evitar que tornin a succeir. Muñoz reconeix que “hem tingut un focus important, tot i que també s’han fet intervencions a altres centres del país que no són del sistema educatiu andorrà”.
Per a la gerent de l’AMPAEA, “la persona que vigila els patis ha de ser educadora”. Els coordinadors que s’han contractat “tenen una trajectòria i volíem tenir un any de treball profund per tenir clar del que volem que sigui l’Escola Andorrana”. Això sí, ha donat un termini de quinze dies perquè des de la direcció general se’ls digui ens centres educatius hauran d’implantar l’Espai Migdia per poder saber els monitors que s’haurien de contractar i fer les propostes d’activitats.
Comentaris (3)