L’AMPAEA considera important que l’anglès sigui una prioritat i comprovar el nivell dels alumnes

La gerent, Mireia Muñoz, celebra l’acord que s’ha de signar amb la Universitat de Cambridge, tot remarcant que “l’ideal seria que els estudiants no haguessin d’anar a una acadèmia per treure’s un títol”

Alumnes entrant a l'Escola Andorrana de Santa Coloma. Albert Sanjuan

L’Associació de Pares i Mares d’Alumnes de l’Escola Andorrana veu positiu l’acord que el ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats té previst tancar amb la Universitat de Cambridge per avaluar el nivell d’anglès. La gerent, Mireia Muñoz, explica que “ens interessa que això sigui una de les prioritats per veure les competències que tenen els nostres alumnes i què podem fer per millorar-ho”. Confia que la reunió que han de tenir amb l’executiu durant aquest novembre puguin disposar de més informació.

L’entitat desconeix l’abast del conveni que Educació té previst signar amb la Universitat de Cambridge i que el ministre titular va anunciar en la darrera compareixença al Consell General. Mireia Muñoz assenyala que “el que ens interessa és poder podar l’anglès com una de les prioritats i veure quin nivell tenen els nostres alumnes”. En aquest sentit, considera que “l’ideal seria que els estudiants no haguessin d’anar a una acadèmia per obtenir, per exemple, un títol com el del ‘First Certificate’, que els ajudarà en l’àmbit universitari”.

L’AMPAEA té previst reunir-se amb el ministeri a mitjan novembre per tal de tractar aquesta qüestió i els canvis que s’han produït en aquest inici de curs escolar per millorar els resultats del darrer informe PISA. Mireia Muñoz ha explicat “hem parlat amb els alumnes i sabem que s’han augmentat les hores de lectura i de resolució de problemes matemàtics”.

Els primers resultats per millorar les notes de l’informe PISA “es veuran a finals d’aquest curs”

Ladislau Baró va informar durant la darrera compareixença al Consell General que a final de curs es podrien veure el primers resultats dels canvis que s’han fet en els plans d’avaluació. Per aquest motiu, ministeri i l’associació de pares i mares han decidit fer una reunió de seguiment cada dos o tres mesos.

Etiquetes: