L’AMPAEA confia que l’augment d’hores lectives reverteixi els mals resultats de l’informe PISA

La gerent, Mireia Muñoz, admet que encara hi ha preocupació, posa en relleu el paper de les famílies en l’acompanyament educatiu dels seus fills i manifesta que “les noves tecnologies no han de substituir les metodologies que funcionaven”

Alumnes entrant a l'Escola Andorrana de Santa Coloma.
Alumnes entrant a l'Escola Andorrana de Santa Coloma. Albert Sanjuan

L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Andorrana (AMPAEA) ha donat un vot de confiança a les accions que el ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats ha introduït en aquest curs per revertir els mals resultats de l’informe PISA. Més hores lectives en comprensió oral i escrita i en la resolució de problemes de matemàtiques és el que s’implantarà. En aquest sentit, la gerent de l’entitat, Mireia Muñoz, ha manifestat que “estic segura que amb més hores ajudarem a canviar la situació i cal tenir en compte també la metodologia”.

L’AMPAEA va emetre un comunicat el passat 20 de juny en què feia pública la preocupació pels resultats de l’informe PISA i demanava una reflexió profunda i canvis per capgirar la situació. L’11 de juliol van mantenir una reunió amb el secretari d’Estat d’Educació, Josep Anton Bardina, que els va exposar les conclusions de l’estudi i les accions que volien implementar en aquest curs 2024-2025 com el reforç de la comprensió lectora i les matemàtiques.

Alumnes entrant aquest matí a l'escola de Santa Coloma.

Relacionat

Més hores lectives en comprensió oral i escrita i en la resolució de problemes matemàtics

Muñoz ha exposat que “les mesures ens van semblar bé” i ha recordat que “les noves tecnologies no han de substituir les metodologies que funcionaven”. En aquest sentit, reconeix que “la preocupació i l’angoixa encara hi és” i afegeix que “són els nostres fills i filles i el que volem és que aprofitin el màxim l’escolarització”.

L’entitat deixarà passar aquest mes de setembre per tornar a demanar una reunió amb el ministeri d’Educació per saber com s’estan implantant les mesures anunciades. Tot i això, Mireia Muñoz s’ha mostrat optimista, tot remarcant que “estic segura que amb més hores lectives ajudarem a revertir els resultats” i ha posat en relleu que “també cal tenir en compte la metodologia perquè hem d’intentar que l’alumne entengui la lectura i també la gaudeixi”.

Des de l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Andorrana també tenen clar que el paper de les famílies és important en l’educació dels seus fills. “Està bé que posem més hores, però també hem de reflexionar sobre quina manera els acompanyem”, ha conclòs.

Comentaris (3)

Trending