El canvi a la llei servirà per donar aire a aquells sectors més afectats per la impossibilitat de tenir turisme, ja que s’adapta a aquestes circumstàncies, no esperades en el moment de tancar el text original. “No ens sap greu rectificar. No es tracta de corregir error sinó d’adaptar-nos i ara tindrem una normativa que respondrà millor a les necessitats de treballadors i empresaris”, ha apuntat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
En representació dels tres grups de la majoria, la liberal Eva López ha posat en relleu els avantatges del nou text. “Malauradament, la pandèmia està encara amb nosaltres i no deixarem de donar suport als ciutadans del país. Cal continuar aportant mecanismes legals per minvar els impactes de la crisi”, ha comentat.
La llei també ha rebut el suport del grup socialdemòcrata. La seva consellera general Judith Salazar ha celebrat que “s’ha actuat ràpid” i, especialment, el fet que hi hagi una retroactivitat a partir de l’1 de febrer. “És positiva”, ha remarcat, al mateix temps que ha admès que la solució aportada és “la manera de ser adaptables i flexibles”.
També ha aprofitat la intervenció per demanar que es valori el gran esforç realitzat pels funcionaris del departament de Treball, amb una gran càrrega de feina, justament, per gestionar els ERTO. Per això, ha demanat que es valori la possibilitat de remunerar econòmicament les hores extraordinàries a aquest col·lectiu. Des del Govern, Gallardo ha recollit el guant. Tot i destacar que també hi col·laboren en la gestió dels ERTO altres treballadors de l’administració, ha apuntat que “l’exercici de contenció ens obliga a ser curosos però intentarem veure fins a on podem arribar i quin reconeixement se’ls pot fer, vetllant sempre per la necessitat de seguir el pressupost”.
Des de Terceravia, s’ha destacat que “hi ha urgència i hem de donar resposta i suport a teixit empresarial i assalariats”. Per això, ha indicat el conseller Joan Carles Camp, s’ha donat el vistiplau a la modificació legislativa. Ha volgut alertar, però, del sobreesforç que suposa el nou crèdit per valor de 50 milions que la llei valida per afrontar noves despeses vinculades a la gestió de la pandèmia.
Sobre aquest punt, el ministre de Finances, Eric Jover, ha volgut aclarir que es tracta d’una xifra que s’assumirà no amb nou endeutament sinó amb la tresoreria existent a Govern. Aquesta, ha remarcat, està reforçada de forma important. Així, dels 7,3 milions d’euros disponibles a 31 de desembre del 2019, s’ha passat en un any a 181,5 milions via les diferents accions per aconseguir fons que s’han realitzat al llarg dels darrers mesos. Per tant, “hi ha un marge molt més ampli per assumir el crèdit extraordinari”.
Comentaris (2)