El turisme esportiu comporta uns 215 milions d'euros anuals, el 7,7% del PIB

El sector, com apunta Gallardo, ha de continuar creixent, però buscant un equilibri entre l'arribada de visitants i l'entorn natural

Gallardo en una moment de la seva exposició en la cimera d'innovació en l'esport.
Gallardo en una moment de la seva exposició en la cimera d'innovació en l'esport.

El turisme esportiu suposa el 7,7% del PIB andorrà, uns 215 milions anuals. Aquesta és només una de les dades sobre la importància de l'esport en l'economia andorrana i que ha crescut un 16% en els darrers anys. La voluntat de l'executiu és continuar explorant aquest àmbit d'una forma controlada, buscant un equilibri entre l'impacte i la natura, amb el CRAMEA com un dels pròxims passos que es fa en el sector.

L’esport té un paper important dins de l’economia andorrana i s’ha de continuar explorant i potenciant aquest àmbit. De fet, com ha indicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en el transcurs de la cimera d'innovació en l'esport per als esports de muntanya i ciclisme, ha confirmat que el turisme esportiu -ja sigui per participar en proves, veure-les o preparar-se per alguna competició o repte- genera uns 215 milions anuals, el que representa el 7,7% del Producte Interior Brut (PIB), així com les 105 empreses donen feina a més de 2.250 persones. De fet, l’impacte econòmic directe de les competicions és de 15 milions d’euros amb 8 milions de visitants. Una xifra que, com ha ressaltat el ministre, comporta un augment del 16%  en els últims anys.

Representació de com serà el futur CRAMEA.

Relacionat

Els gestors de CRAMEA no descarten demanar més anys de concessió per compensar l’increment del cost

El repte, com ha assegurat Gallardo, és “no créixer de manera desproporcionada ni controlada”, sinó que “hem de tenir com volem créixer i quins tipus de proves i oferta volem posar a l’abast del turista esportiu, sense que representi una massificació ni representi un risc per l’entorn natural. És buscar un equilibri”. En aquest camí per potenciar aquest àmbit, hi ha un primer punt important: el centre residencial en alçada medico esportiu d’Andorra (CRAMEA). “Pot ser una infraestructura que complementa molt bé la necessitat que hi havia per a esportistes d'alt rendiment i continuar millorant en les competicions internacionals”.

El forfet únic, com ha confirmat el titular d’economia, també ha de jugar un paper important, situant Andorra com “un dels dominis esquiables com a país més competitius d’Europa”. Altres aspectes importants són aprofitar les dimensions del país perquè sigui aprofitat com a ‘Living Lab’ perquè les empreses puguin dissenyar, crear i testejar productes, així com la creació de sinergies entre el sector públic i privat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending