Standard & Poor’s manté el ràting d’Andorra i avala l’acord d’associació amb la UE

Segons el comunicat fet públic des del Govern, l’agència de qualificació destaca que el conveni amb l’organisme comunitari “beneficiarà l’economia ampliant i diversificant les exportacions” i també valora positivament el baix nivell de deute públic

Comentaris

Les oficines centrals d'Standard&Poor's.
Les oficines centrals d'Standard&Poor's. ARXIU

L’agència d’avaluació Standard & Poor’s ha actualitzat la qualificació d’Andorra tot mantenint la de l’anterior examen. Així doncs, i segons un comunicat fet públic pel Govern, es manté la nota A-/A-2 que ja tenia, al mateix temps que es continua tenint una perspectiva positiva. Entre els aspectes positius de la situació econòmica, l’entitat destaca el baix nivell de deute públic, el fet de tenir garantides les necessitats de finançament fins al 2027 o el suport que es rep del Fons Monetari Internacional. A la vegada, s’assegura que l’acord d’associació amb la Unió Europea serà bo per al Principat.

Així, i sempre segons la nota de premsa de Govern, l’agència argumenta que el conveni que ara s’ha tancat amb l’organisme comunitari “podrà beneficiar l’economia, ampliant i diversificant les exportacions”. Per tant, des de l’entitat es dona suport a l’acceptació de l’acord.

Per altra banda, S&P també destaca que la propera missió d’assistència tècnica del Fons Monetari Internacional ajudarà Andorra a millorar la granularitat de les dades externes. Especialment, s’indica, pel que fa al deute extern. Això, s’apunta, beneficiarà la transparència i la vigilància del risc econòmic.

L’informe que s’ha fet públic aquest dijous a la nit també posa en relleu el fet que les necessitats de finançament del Govern estan cobertes fins a l’any 2027. A la vegada, es destaca que en el 2024, els actius públics nets representen al voltant del 24% del producte interior brut (PIB) i que, de cara al futur, es mantindran relativament estables. Un altre aspecte que es considera positiu és que el deute públic és baix en comparació amb els països del voltant, per sota del 35% del PIB.

Per últim, pel que fa al sector financer, l’agència assenyala la millora en la gestió de la seva liquiditat, posant de manifest la necessitat de competir en condicions d’igualtat amb les entitats europees en el context d’obertura del mercat.

Comentaris (2)

Trending