Galabert ha recordat que des de 2019 el Govern tenia clar que per diversificar l'economia es va apostar per regular les noves tecnologies. "L'objectiu és crear un marc habilitador que donia garanties jurídiques per a la tecnologia Blockchain. L'economia digital té un pes important en l'estratègia de diversificació de l'economia". Ha esmentat el projecte de llei d'economia digital, emprenedoria i innovació i la d'actius digitals.
La jornada, segons Galabert, "ha servit per donar a conèixer l'amplitud legal de la modificació de la llei 35/2014 de serveis de confiança electrònica que es va aprovar al Consell General el mes d'abril de l'any passat". També serveix perquè els negocis que arriben al país i que normalment ho fan per la via de bufets d'advocats, economistes i d'altres tinguin aquest coneixement perquè puguin donar les informacions necessàries a les empreses per establir-se.
El secretari d’Estat ha posat l’accent en la importància que tenen els advocats i els economistes del país per fer “d’ambaixadors” de les oportunitats que té el marc legislatiu andorrà. Galabert, a més a més, ha fet una radiografia de les diferents arestes econòmiques que s’han potenciat des del Govern, just abans d’entrar en matèria. Sobre el corpus legislatiu, ha afirmat que “no es basa en normativa europea, perquè encara no s’ha aprovat, sinó que ho fa en els debats que hi ha ara. Pensem que tenir-la aprovada ens pot donar una posició de privilegi, ja que aquí ja està
en vigor”.
Per Marta Ambor, presidenta de l'associació ANDBlockchain, "la legislació dona seguretat jurídica a l'hora de certificar i qualificar les plataformes. Tenim dos anys per atreure aquests models de negoci al nostre país amb aquesta certificació de les plataformes". En el decurs de l'acte ha pronunciat una conferència Ignacio Alamillo, qui ha obert un ampli ventall d’oportunitats especialment adreçat a professions com les de l’advocacia o els economistes. La ponència, amb el nom d’ 'Identitat sobirana, Blockchain i Regulació Andorrana dins Europa', ha volgut agrair especialment l’aposta que ha fet Andorra “per ser un laboratori legislatiu” i ha apuntat que els debats que hi va haver al Principat, avui estan en el si de la Unió Europea (UE).
Alamillo ha afirmat que “el que aquí s’ha legislat, ara s’està legislant a la UE; i la llei andorrana s’ha fet servir per sustentar la posició de la Comissió Europea en el debat actual”. L’expert ha recordat que “Andorra ja té normativa en matèria de seguretat digital des del 2009, i que s’utilitza molt menys del que hauria”. Ha apuntat que “la tecnologia pot servir per les crypto? Sí i tant; però és molt més que això. A la UE s’està treballant en utilitzar la blockchain pública per tal de poder oferir serveis purament administratius”.