El sector financer i el sanitari són els que tenen una major bretxa salarial entre homes i dones

En l’únic àmbit que les dones cobren més és al grup d’organismes extraterritorials amb un 19,6% més

Servei d'immigració i el departament treball.

Entre el període del juny del 2023 i el juny del 2024, en tots els sectors menys el d’organismes extraterritorials, les dones van cobrar menys que els homes. La diferència mitjana és d’una mica més del 21%, i es veu sobretot accentuada en el sector financer i en les activitats sanitàries i veterinàries. Entrant en detall, el salari mitjà total dels homes ha estat de 2.765,42 euros mensuals, mentre que el de les dones ha estat de 2.220,46, una diferència de 544,96 euros.

El sector amb més bretxa salarial és el financer, on el salari mitjà dels homes és un 49,07% superior al de les dones, segons reflecteix el Butlletí Mensual de Conjuntura. Així doncs, els homes cobren una mitja de 6.303,91 euros mentre que les dones 3.819,88. El segueix, tot i que amb una mica de distància, les activitats sanitàries i veterinàries i els serveis socials, on els homes guanyen de mitjana un 25% més que les dones.

Taula del salari mitjà per grup d'activitat i gènere.

Altres grups on els homes continuen tenint un salari mitjà més alt, tot i que no amb tanta diferència, és l’hoteleria i l’administració pública, la defensa i seguretat amb un 10% i el sector de l’educació amb un 4,9% de bretxa salarial.

En l’únic àmbit que les dones cobren més que els homes és en els organismes extraterritorials que comprenen totes les activitats d’organitzacions internacionals, com les Nacions Unides i els seus organismes especialitzats i òrgans regionals. En aquest cas, les dones tenen un salari mitjà de 3.136,82 euros, mentre que els homes, 2.576,87 euros. Una diferència del 19,6%, tot i que s’ha de tenir en consideració que l’ocupació en aquest sector és baixa amb només 9 dones i 4 homes, i per tant algun dels càrrecs de pes pot ser per alguna dona i per aquest motiu pot augmentar la xifra.